Futbolumuzun yeni patronu Mehmet Büyükekşi, sorunların ne olduğunu çok iyi bilen bir profil. Kulüp Başkanlığı döneminde de birçok problemi bizzat yaşamış bir insan. Bu durum kendisi için büyük avantaj. Sorunları bulmakla vakit kaybetmeyecek, direkt çözüme odaklanacak. Futbol Federasyonu’nun yeni yöneticileri, umarım doğru formülleri uygulayıp, umutla bakabileceğimiz icraatları yaparlar.

HIZLI BAŞLADILAR

Henüz genel kurul evraklarının mürekkebi kurumadan, acil alınması gereken kararların alınıp, kamuoyu ile paylaşılması, Büyükekşi Federasyonu’nun proaktif bir yönetim tarzı göstereceğinin ışığı oldu. Transferin başlamasına rağmen, harcama limitlerinin ve yabancı sayısının bilinmemesi, kulüpler için büyük sıkıntıydı. Bugün veya yarın yayın gelirleri konusundaki belirsizlik de ortadan kalkarsa, TFF kulüplerin önündeki belirsizlikleri sonlandırmış olacak. Federasyon, acil olması nedeniyle, şu anda bu kararları kulüplerin istediği doğrultuda aldı. Ancak 2. transfer döneminde ve sonrasında bu konuda taviz vermeyeceğini düşünüyorum. Umarım kulüpler de, kendilerine tanınan bu müsamahakar limitleri, bilinçli, uzun vadeli ve hasaplarını bilerek kullanırlar.

AKSU, 2.BAŞKANLIĞA YAKIN

Yönetimde kimler hangi görevi yapacaklar, bu da çok önemli. Hamit Altıntop’un Milli Takımlar sorumlusu olacağı zaten kesin. Amatör işler, illaki Ali Düşmez’de olacak. Murat Aksu’nun hukukçu olması ve tecrübesi, onu Başkan vekilliğinin en büyük adayı yapıyor. 7-24 mesai yaparak, federasyonun lokomotifi olacak olan, İcra Kurulunun üyeleri de dikkatle seçilmeli.

KURULLAR ÖNEMLİ

Federasyon yönetimlerinin göreve geldikleri zaman en zor işi, kurulları atamaktır. Çünkü 5 kişilik kurul için, ellerinde 50’den fazla rica kartviziti vardır. Bakanlar, milletvekilleri, hatır sahibi kişiler devrededir. Federasyonun daha yolun başındayken, iyi işler yapıp yapmayacağı kurul atamalarından belli olur. Ricacılar, torpilciler, kontenjancılar devreye girerse kurullar yanlış kurulur. Ama tüm bunlara rağmen, dik durup, sadece liyakat ve tecrübeye dayalı kriterlerle kurullar oluşursa, o zaman federasyonun başarılı olacağının sinyalleri kendiliğinden gelir. Çünkü kurul atamaları, federasyonun duruşunu yansıtır.