Türkiye Futbol Federasyonu seçimli genel kurul sonrası göreve gelen Sayın Nihat Özdemir, milli takımımızın maç trafiğini tamamlar tamamlamaz, yönetim kurulunu toplayarak yaptığı ilk toplantıda görev bölümünü yaptı. Aynı toplantıda federasyonun diğer yan kurullarının da atanması beklenirken, bu atamaların ilerleyen günlerde yapılacağı açıklandı.

Bazı yorumlarda kurul atamalarının İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinden sonra yapılacağı ön plana çıktı. Ama işin aslı öyle değildi. Kurul atamalarının belediye seçimleri ile zaten uzaktan yakından ilgisi olamazdı. Daha önceki yazılarımızda da yazdığımız gibi apar topar, ince eleyip sık dokumadan, torpilliler ve hatırlıların yer aldığı kurullar Türk futboluna her zaman zarar vermiştir. Şunu öğrendik ki, kesinlikle doğru olduğuna da inanıyorum, Sayın Özdemir ve ekibi kurullarda yer alacak isimlerin üzerinde tek tek durup, liyakat öncelikli tercihler yapmayı hedefliyorlarmış. Başkan Özdemir’in açıklamalarından da anlıyoruz ki, atamalar belki Temmuz ayı başına dahi sarkabilecek. Belli ki, gerekli araştırma ve çalışmaları yaptıktan sonra kurulları açıklayacaklar. Futbolumuzun tatilde olması, bu kurulların aktivitelerinin aciliyetinin olmaması, Federasyonun da bu konuda acele edip, atamaları hemen yapmasını gerektirmiyor. Öğrendiğimize göre tüm Kurular için TFF nin önünde hayli sayıda aday varmış. Örneğin Merkez Hakem Kurulu için 8 Başkan adayı, 60’den fazla üye adayı olduğu konuşuluyor. Bu kadar aday arasından tabi ki seçim yapmak kolay değil. Atanacak kişilerin liyakat öncelikli hedeflemesinin yansıra, yönetici özelliğine sahip, dürüst, sözünün eri, iradesi güçlü, baskılardan etkilenmeyen, iki yüzlü olmayan, göreve gelmeden önce yaptıklarından ve yazdıklarından çekinmeyen, göreve geldiğinde değişim göstermeyen, gelişim gösteren insanlardan olması da son derece önemli...

Bu yüzden ince eleyip sık dokuyan, yoğurdu üfleyerek yiyen TFF yönetimi, hedefine ulaşır, kurullarını isabetli bir şekilde oluşturursa, önümüzdeki yıllar futbolumuzun yönetimi açısından eşitlik, adalet ve doğru uygulamalar bakımından güzel sinyaller verecektir.

Hakemler mayıs ayından beri para alamıyor… (YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN)

Geçen haftaki yazımızda hakemlerin uzun süreden beri federasyondan ücretlerini alamadıklarını yazmıştık. Yazının mürekkebi kurumadan Türkiye genelinde amatör ve profesyonel müsabakalarda görev yapan tüm hakemlerimize ve gözlemcilerimize alacaklarının büyük bir kısmı ödendi. “Ben yazdım para ödendi” gibi bir duygu içerisinde asla değilim. Büyük bir ihtimalle hazırlıkları yapılmış ve planlanmış bir ödeme de olabilir. Ama tüm hakem camiası henüz daha Yönetim Kurulu toplanmadan, görev bölümü dahi yapılmadan önce ödeme için talimat veren Sayın Nihat Özdemir’e teşekkür borçludur. Sayın Özdemir de bu icraatı ile hakem camiasına vermiş olduğu değeri ve önemi bir kez daha ortaya koymuştur.