Kuruluş Osman yeni bölümde Cerkutay, Müslüman olma şerefine ererken, Şeyh Edebali ise Osman Bey’e Malhun Hatun ile evlenmesi tavsiyesinde bulundu. Osman Bey’in Togay ile mücadelesini fırsat bilen Nikola ise boş durmayacaktır. Seyirciler ise Kuruluş Osman 57. Bölüm canlı izlemek istiyor.

KURULUŞ OSMAN 57. BÖLÜM CANLI İZLE

kuruluşosman

KURULUŞ OSMAN 57. BÖLÜMDE NELER OLACAK?

Osman Bey'in Moğollar’a ödenecek vergi almak üzere obaya gelen elçiyi kapı dışarı etmesi Togay'ın aradığı kozu elini geçirmesine neden olur.

Dönüşü olmayan bir yola girdiğinin farkında olan Osman Bey'in bu hamlesi Selçuklu başkentinde dahi yankılanır. Selçuklu Sultanı, Moğollar’ın gazabından kurtulabilmek için Osman Bey'i cezalandırmak üzere başkentte çağırır.

Obadaki casus sayesinde Osman Bey'in Moğollara vergi ödemeyi reddettiğini öğrenen Nikola, Moğol -Türk savaşından faydalanarak uç bölgesindeki nüfuzunu artırmak ister.

Cerkutay ise bir süredir içinde büyüttüğü hayali gerçekleştirir ve Şeyh Edebali'nin şahitliğinde Müslüman olur.

Umurbey’in Togay ile savaş kararı alması üzerine kurduğu planın bozulmasından endişe eden Osman Bey, bu karara şiddetle karşı çıkar şeyh Edebalı ise Umurbey’in desteğini kazanması ve Türk obalarını birleştirme hedefine ulaşmak için Osman Bey'e Malhun Hatun'a evlenmesi gerektiğini söyler.

kuruluşosman

Osman Bey'in Moğollara meydan okuması uç bölgesinde dengeleri nasıl değiştirecek. Osman Bey, Selçuklu başkentinde neyle karşılaşacak? Togay, Osman Bey’in vergi ödememe kararına nasıl karşılık verecek.

 

Editör: Haber Merkezi