Kuruluş Osman 58. yeni bölüm fragmanı bu hafta "Yüreğim yangın yeridir Bala'm!" başlığı ile paylaşıldı. Kuruluş Osman diziseverler tarafından ilgiyle izleniyor. ATV'nin sevilen dizisi Kuruluş Osman'da Osman Bey’in Moğollara meydan okuması uç bölgesinde dengeleri nasıl değiştirecek? merak ediliyor.

OSMAN BEY KARARINI BALA HATUN'A AÇIKLIYOR

Osman Bey, Göktuğ ve Alpleri elçi göndererek Togay'a anlaşmaya sadık kalacağını bildirirken; Şeyh Edebalı, evlilik konusunda Umur Bey'i ikna etme görevini üzerine alır. Osman Bey ise Şeyh Edebalı'nın tavsiyesini beylerle istişare ettikten sonra Malhun Hatun'la evlenmeye karar verdiğini Bala Hatun'a açıklar.

KURULUŞ OSMAN YENİ BÖLÜM FRAGMANI İZLE

Kuruluş Osman İzle

NİKOLA'NIN PLANI BOZULUYOR

Şeyh Edebalı'nın araya girerek Osman Bey ve Umur Bey arasındaki olası çatışmayı önlemesinin ardından; Umur Bey, Togay'a saldırmaktan vazgeçer. Umur Bey'in gelmemesi üzerine Togay'ı tuzağa düşürme planı bozulan Nikola, Osman Bey ve Togay arasındaki barışı bozmak için harekete geçer.

Kuruluş Osman İzle

KURULUŞ OSMAN 57. BÖLÜMDE NELER OLDU?

Osman Bey’in Moğollara ödenecek vergiyi almak üzere obaya gelen elçiyi kapı dışarı etmesi Togay’ın aradığı kozu eline geçirmesine neden olur. Dönüşü olmayan bir yola girdiğinin farkında olan Osman Bey’in bu hamlesi, Selçuklu başkentinde dahi yankılanır. Selçuklu sultanı, Moğolların gazabından kurtulabilmek için Osman Bey’i cezalandırmak üzere başkente çağırır.

Obadaki casusu sayesinde Osman Bey’in Moğollara vergi ödemeyi reddettiğini öğrenen Nikola, Moğol-Türk savaşından faydalanarak uç bölgesindeki nüfuzunu artırmak için harekete geçer. Cerkutay ise bir süredir içinde büyüttüğü hayali gerçekleştirir ve Şeyh Edebalı’nın şahitliğinde Müslüman olur.

Umur Bey’in Togay’la savaş kararı alması üzerine kurduğu planın bozulmasından endişe eden Osman Bey, bu karara şiddetle karşı çıkar. Şeyh Edebalı ise Umur Bey’in desteğini kazanması ve Türk obalarını birleştirme hedefine ulaşması için Osman Bey’e Malhun Hatun’la evlenmesi gerektiğini söyler.

Osman Bey’in Moğollara meydan okuması uç bölgesinde dengeleri nasıl değiştirecek? Osman Bey, Selçuklu başketinde neyle karşılaşacak? Togay, Osman Bey’in vergi ödememe kararına nasıl karşılık verecek? Nikola, Türk-Moğol mücadelesinin yarattığı boşluğu nasıl değerlendirecek? Osman Bey, Umur Bey’i Togay’a saldırma kararından vazgeçirebilecek mi? Şeyh Edebalı’nın Malhun Hatun’la evlenmesi tavsiyesine Osman Bey nasıl yanıt verecek? Bala Hatun, babasının önerisine nasıl tepki verecek?

Editör: Haber Merkezi