Burak Özçivit'in başrolünde yer aldığı Kuruluş Osman dizisi 3. sezon yeni bölümüyle bu akşam seyircisi ile buluşuyor. Uzun süredir Osman Bey'in baş düşmanlarından biri olan Aya Nikola ve onu canlandıran Erkan Avcı'nın hayati merak konusu oldu. Peki, Kuruluş Osman Aya Nikola kimdir? Erkan Avcı kim, kaç yaşında, nereli? Daha fazla ayrıntı haberimizde...

KURULUŞ OSMAN AYA NİKOLA KİMDİR? 

Kuruluş Osman dizisinde Nikola karakterini Erkan Avcı canlandırmaktadır. Aya Nikola, Likya'nın Myra yöresinde yaşamış bir azizdir. 

Ayanikola

Aya Nikola, Likya'nın Myra yöresinde (Demre) yaşamış bir 4. yüzyıl Hristiyan azizi. Yunanistan'ın, Rusya'nın, çocukların ve denizcilerin azizi kabul edilir. Aya Nikola adına kurulmuş pek çok şehir ve kilise bulunur. Aynı zamanda Aya Nikola ile ilgili kaynaklarda farklı iddialar yer almaktadır. Bazı kaynaklarda Aya Nikola’nın İnegöl tekfuru olduğu bilgisi yer alırken; bazı kaynaklarda aziz olarak bilinmektedir. Aya Nikola, kendisine nispet edilen pek çok mucize nedeniyle Hıristiyanlar açısından belli başlı azizlerden biri kabul edilmektedir. Aya Nikola adına kurulmuş pek çok şehir ve kilise bulunur.

ERKAN AVCI KİMDİR KAÇ YAŞINDA, NERELİ? 

Erkan Avcı, 1 Ocak 1982 tarihinde Diyarbakır'da doğmuştur. Aslen Diyarbakır’lıdır. Mimar Sinan Üniversitesi’ni bitiren başarılı oyuncu, Zenne filmindeki performansıyla 2011 yılında 48'inci Uluslararası Altın Portakal Film Festivali'nde, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu ödülünü aldı. Son olarak Cesur ve Güzel ile Payitaht Abdülhamid dizilerinde rol alan Avcı, Show TV ekranlarında yayınlanan Çukur'da Karakuzular'ın liderlerinden Çeto'yu canlandırıyor. Erkan Avcı, 1.74 metre boyunda, 75 kilo ve Oğlak burcudur.

Ödülleri:

2011 – 48. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali – En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Zenne)

Erkan Avcı’nın rol aldığı diziler ve filmler:


2018 – Çukur (Çeto) (TV Dizisi)
2017-2018 – Payitaht Abdülhamid (Fehim Paşa) (TV Dizisi)
2016 – Daha (Sinema Filmi)
2012 – Uzun Hikaye (Selami) (Sinema Filmi)
2013-2014 – Karadayı (Necdet) (TV Dizisi)
2011 – Zenne (Ahmet) (Sinema Filmi)
2011 – Gişe Memuru (Afar Şoför) (Sinema Filmi)
2011 – Can (Ali) (Sinema Filmi)
2010 – Vakit (Çoban) (Kısa Film)
2009 – 2012 – Sakarya Fırat (Ethem Tekintaş) (TV Dizisi)
2009 – Mukadderat (Bilen Adam, None, 2009)
2009 – Acemi Müezzin (Cemal) (TV Dizisi)
2007 – 2008 – Kurtlar Vadisi Pusu (Gürhan) (TV Dizisi)

Editör: Haber Merkezi