Ekranların fenomen dizi Kuruluş Osman reytinglerde fırtına estirmeye devam ediyor. Yönetmenliğini Metin Günay’ın yaptığı, yapımcılığını Mehmet Bozdağ'ın üstlendiği dizinin bu bölümünde heyecanlı anlar yaşanacak. Gökçe ise Bahadır tarafından hancerlenecek. Peki, Kuruluş Osman Gökçe kimdir? Gökçe'yi canlandıran Gizem Kala aslen nereli, kaç yaşında? İşte detaylar...

KURULUŞ OSMAN GÖKÇE KİMDİR?

Ekranların sevilen dizisi Kuruluş Osman'da Gökçe karakterine Gizem Kala hayat veriyor. Gökçe Osman Bey'in eşi Malhun Hatun'un yardımcısıdır.

Gonca Hatun'a olan düşmanlığından dolayı Kayı Obasına ve Malhun Hatun'a ihanet etmiş. Hainlik yapan Bahadır'la iş birliği yaptığı ortaya çıkmasın diye Bahadır tarafından öldürülmüştür.

GİZEM KALA ASLEN NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

 Reklam, sinema ve dizi film oyuncusu. 26 Nisan 1993’te İstanbul’da doğdu. Kadir Has Üniversitesi Konservatuvarı mezunu.

Gizem Kala, sinema filmleri ve dizi filmlerin yanı sıra Vodafone, Anadolu Hayat Emeklilik, Ülker Çikolatalı Gofret, gibi reklam filmlerinde oynamıştır. 2016’dan beri birçok yapımda yer aldı. Son yer aldığı projelerden 2017’de Ölene Kadar, Can Kırıkları, Yasak Elma dizilerinden sonra 2020 yılında oynadığı Babil dizisinde Nehir karakterini canlandırdı. Yeni projelerde yer almaya devam ediyor.


Rol Aldığı Film ve Diziler:

 Maraşlı (Ecem / Mahur’un arkadaşı, TV Dizisi 2021)

Babil (Nehir, TV Dizisi 2020)

Hakan: Muhafız (Kadın, TV Dizisi 2020)

Yasak Elma (TV Dizisi 2019)

Can Kırıkları (TV Dizisi 2018)

Hadi Be Oğlum (Midye Yiyen Kız, Sinema Filmi 2018)

Deli Gönül (TV Dizisi 2017)

Muhteşem Yüzyıl: Kösem (Zarife, TV Dizisi 2017)

Ölene Kadar (Ayşe Soysür, TV Dizisi 2017)

Görümce (Ajans çalışanı, TV Dizisi 2016)

 

Editör: Haber Merkezi