Kuruluş Osman dizisinin oyuncu kadrosu genişliyor. Dizide Vezir Alemşah'ın baş adamı olarak Konur Alp dahil oldu. Ünlü oyuncu Berk Erçer, Konur Alp karakterini canlandırıyor. Peki, Kuruluş Osman Konur Alp kimdir? Konur Alp'i oynayan Berk Erçer kimdir, nereli, kaç yaşında?

Kuruluş Osman dizisinde Konur Alp'in Şeyh Edabalı'ya iyi davranması izleyicinin dikkatini çekti. Kuruluş Osman dizisinin oyuncuları ve karakterleri merak edildi. Sevilen dizide Konur Alp karakteri dikkat çekti. Konur Alp'i Berk Erçer oynuyor. 

Konur Alp Edabalı'yı kalkan oldu

Kuruluş Osman'ın 77. bölümünde Konur Alp ve Şeyh Edabalı arasındaki diyaloglar dikkat çekti. Vezir Alemşah'ın adamları Şeyh Edabalı'ya el kaldırır. O sırada zindana giren Konuralp, Şeyh Edabalı'yı korur ve ona el kaldıranı tehdit eder. Konuralp'in Şeyh Edabalı'yı koruması dikkat çekti. Konur Alp, Edabalı'ya ''İyi misiniz?'' diye sorar.


KURULUŞ OSMAN KONUR ALP KİMDİR?

Kuruluş Osman dizisinde de yer alan Konur Alp tarihte vardır. Osmanlı Devletinin kuruluşunda büyük hizmeti olan ilk Türk kumandanlarından Konuralp, Osman Gazi ve Orhan Gazi'nin yakın silah arkadaşlarından biridir.1328 yılında vefat etmiştir. Dizide Konur Alp'i ilk olarak Eren Vurdem canlandırmıştı fakat artık Berk Erçer canlandırıyor.

BERK ERÇER KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

Berk Erçer, Bilgi Üniversitesi Görsel İletişim Tasarım Fotoğrafçılık ve Video bölümünden mezun oldu.

Oyunculuğun yanı sıra profesyonel olarak fotoğrafçılık ile ilgilenen Berk Erçer, Doktorlar dizisinde rol almış daha sonra Kurt Seyit Şura adlı dizide oyunculuğunu pekiştirmiştir.

Editör: Haber Merkezi