Başrolünde Burak Özçivit'in yer aldığı Kuruluş Osman dizisi, Osmanlı Devleti'nin kuruluş aşamasını anlatıyor. Her bölümü ayrı bir heyecana sahne olan Kuruluş Osman dizisinden sevlenerini kötü haber geldi. Sezon finali yapacak olan dizi yaz aylarında seyircisinden ayrı kalacak. İzleyiciler ise dizinin yeni bölümünde neler olacağını araştırıyor.

KURULUŞ OSMAN SEZON FİNALİ NE ZAMAN?

Kuruluş Osman dizisi ikinci sezonunda da ilgiyle takip ediliyor. Başrol oyuncusu Burak Özçivit'in "Çok güzel bir ikinci sezon geçirdik. Üçüncü sezonu çok merak ediyorum" dediği rekortmen dizinin sezon final tarihi belli oldu.

Çarşamba akşamları reytinglere damga vuran sevilen dizi 64. bölümde sezon arası verecek. Bu akşam (23 Haziran) ekrana gelen yeni bölüm sezon finali olacak. 

KURULUŞ OSMAN NEDEN SEZON FİNALİ YAPIYOR?

Kuruluş Osman dizisi 23 Haziran 2021 Çarşamba aşkamı sezon finali yapıyor. Burak Özçivit’in açıklamasına göre “Çok güzel bir sezon geçirdik. Üçüncü sezonu çok merak ediyorum” sözleri ile Kuruluş Osman dizisinin sezon finali yapacağını duyurmuş oldu.

Yaz sezonuna girilmesinden dolayı  diğer diziler gibi Kuruluş Osman da sezon finali yapıyor. 

KURULUŞ OSMAN YENİ BÖLÜMDE NELER OLACAK?

Dukas ve ordusunun uç bölgesine gelişiyle kaçınılmaz hale gelen büyük savaş öncesinde Osman Bey, Türkmen beylerinin desteğini arkasına almıştır ve Selçuklu Sultanı Mesud'un söz verdiği gibi ordusuyla gelmesini beklemektedir. Diğer yanda Dukas ve Nikola, uç bölgesindeki Türk varlığını tümüyle bitireceğini düşündükleri büyük muharebe öncesinde tüm hazırlıklarını tamamlamıştır. Bölge tekfularının askerlerinin Dukas'ın birliklerine katılması ile Bizans ordusu devasa boyutlara ulaşır. Büyük savaş öncesi Osman Bey, düşmanın mühimmat koluna yaptığı baskın ile dengeleri değiştirmeyi planlarken, Nikola'nın obadaki ajanı Zoe ise haince planını uygulamaya koyarak Malhun Hatun'u hedef alır. Büyük savaş günü gelip çattığında Konya'dan gelen bir haber tüm dengeleri değiştirecektir... Osman Bey, Malhun Hatun'dan beklediği müjdeyi alır ve hasretle beklediği evladını kucağına alarak büyük bir sevinç yaşar.

Editör: Haber Merkezi