Ekranların fenomen dizisi Kuruluş Osman 75. yeni bölümü bu akşam yayınlanıyor. Bu bölümde Selçuklu Veziri Alemşah, Osman Bey'i oyuna getirerek Sultan Mesut'ı ayartıyor. Alemşah karaktrine usta oyuncu Taner Turan’ın hayat verecek. Peki, Kuruluş Osman Vezir Alemşah kimdir? Alemşah’ı oynayan Taner Turan kimdir, nereli, yaşı kaç?

KURULUŞ OSMAN VEZİR ALEMŞAH KİMDİR?

Selçuklu Veziri Alemşah karakterini ünlü oyuncu Taner Turan canlandırıyor. Taner Turan en son geçen sezona damga vuran Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Emir İlteber karakterini canlandırmıştı.

Kuruluş Osman dizisine yeni katılmış olan bu karakter ile ilgili bir bilgi yer almamaktadır. Vezir Alemşah hakkında yeterince bilgi bulunmaktadır.

TANER TURAN KİMDİR, NERELİ, KAÇ YAŞINDA?

1969 doğumlu usta tiyatro oyuncusu Taner Turan Kocaeli İzmit’te dünyaya geldi. Anadolu Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Ana Sanat Dalı Oyunculuk Bölümü’nden mezun oldu. Günümüzde Bursa Devlet Tiyatrosu’nda görev yapan Taner Turan yaşantısını Bursa’da sürdürüyor.


İlk dizi oyunculuk deneyimini 2000 senesinde rol aldığı Dadı isimli dizi ile gerçekleştirdi.


Daha sonra Dikkat Bebek Var, Şeref Meselesi, Görev Peşinde, Mavi Kelebekler, Sevimli Tehlike, Paramparça, Ezel, Alia, Kurtlar Vadisi Terör, Kurtlar Vadisi Pusu, Umut Adası, Sır Çocukları, Mustafa Reşat, Yiğenek, Aslı ile Kerem, A.G.A, Tatlı Hayat gibi projelerde rol aldı.


2018'de Taner Turan ve Nalan Höke Selanik’te evlendi

Taner Turan en son rol Uyanış Büyük Selçuklu dizisinde Emir İlteber rolüyle seyircisinin karşısına çıktı.

 

Editör: Haber Merkezi