Eurolig’de sahasında maç kazanma rekorunu kırmak üzere olan Fenerbahçe’nin Tahincioğlu Basketbol Süper Liginde evinde yenilmesi imkansız değil, ama çok zor. Bunu yapabilecek takım sayısı da çok az. Bir tanesi Tofaş. Geçen yıl Sarı Lacivertlilerle lig finalini oynayan Bursa ekibi, umutlu çıktı parkeye, umduğunu bulamadı. Tofaş’ın 33 farkla kaybettiği bir maçı, hele yakın tarihte hatırlamıyorum. Yakışmadı onlara. “Tofaş kötüydü, Fenerbahçe rahat kazandı” tezi kısmen doğru ama yetersiz kalır. Fenerbahçe’nin sergilediği muhteşem oyuna da haksızlık olur. Sarı Lacivertliler, zaten ligin üstünde oynuyor. Ancak bu kez Sloukas, Vesely ve Lauvergne gibi isimlerin yokluğuna rağmen kusursuza yakındılar. 28 asistle topu paylaştı, 39 ribauntla rakibi ezdi. İsabetli, şut attı (15/30 üçlük). En önemlisi yine müthiş savunma yaptı. Tofaş’ı 56 sayıda tuttu.

Galatasaray – Beşiktaş derbisinde çekişme vardı. Sarı Kırmızılılar ikinci periyotta yakaladığı 12 farkla maçı kazandı. Beşiktaş yaklaştı ama yetmedi. Maçtan akıllarda kalan genç Emir Gökalp’in galibiyete katkı sağlayan performansı oldu. Benzing’in dizinde kırık çıkması Siyah Beyazlılar için kötü haber oldu. Gaziantep Basketbol ligin en az sayı yiyen takımı. İyi savunma yapıyor. Anadolu Efes’i ağırlarken bu özelliğinden ödün vermedi. Rakibini 66 sayıda tuttu. Ancak 14 sayı geriden gelip, farkı bire indirmişken, Jekiri’nin 0/2 faul atması Thomas’ın son şutu kaçırmasıyla kaybetti. Anadolu Efes’te, Dunston’ın sakatlanması ve faul sıkıntılarının yanısıra, son bölümde dümencisiz kalması yüzünden yaşadığı sıkıntıyı kayıpsız atlattı. Son saniyelerde mola konusunda yapılan hata ise BSL seviyesi için çok basit kaldı.

Haftanın en heyecanlı maçı Bahçeşehir Koleji – Arel Üniversitesi Büyükçekmece arasındaydı. İki kez uzatmaya giden maçta inanılmaz anlar yaşandı. Maç iki tarafa gitti geldi. Bahçeşehir Rautins’in, Büyükçekmece Hayes’in müthiş atışlarıyla skor buldu. 47 sayı atan Hayes, takımına maçı kazandırmaya çok yaklaştı. Ancak hem normal süre hem ilk uzatmanın son toplarında sonuca gidemedi. İkinci uzatmada White’ın devreye girmesiyle kazanan Bahçeşehir Koleji oldu. Son haflarda çıkış yakalayan İBBSK Banvit deplasmanında ikinci yarıda yediği 55 sayıyla farklı mağlup oldu. Karşıyaka’nın Sakarya BŞB’yi, Darüşşafaka’nın da Afyon Belediye’yi farklı yenmesiyle alt sıralardaki durumda değişiklik olmadı. Önümüzdeki hafta oynanacak İBBSK –Sakarya BŞB maçı iki taraf için de ligde kalmak ya da kalmamak mücadelesi olacak.