Kütahya Belediyesi, Ramazan ayı boyunca pandemi nedeniyle iftar ve benzeri ramazan etkinliklerini gerçekleştiremese de, Kültür ve Sanatın Başkenti Kütahya’da Ramazan başlığı adı altında Ramazan Sohbetleri programı düzenleniyor.

Kütahya Belediyesi sosyal medya hesaplarından ve Türk Haber Kanalından her akşam saat 21:00’da canlı olarak yayımlanan programlar, konukları ve konuları ile izleyenlerin beğenisini kazanıyor. Son yayımlanan programa Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık ile birlikte Dursun Ali Erzincanlı konuk oldu. Ev sahibi konumunda olan Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, Dursun Ali Erzincanlı ile birlikte aynı sahnede olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, konuklara hoş geldiniz dedi.

Başkan Işık, “Ramazan ayı bereket ayı, kardeşlik, karşılıklı yardımlaşma, dayanışma, hakkın ve hukukun korunduğu çok güzel hasretlerin uygulamada herkesin hayatına girdiği mübarek bir ay. Kütahya kadim bir şehirdir. 7 bin yıllık bir tarihi var. Bu tarih içinde birçok medeniyetin kalıntıları, izleri, eserleri Kütahya’ya miras olarak kaldı.

Biz değerlerimize sahip çıkmaya çalışıyoruz. Geçen yıl, dünyada benzeri eserler içerisinde ayakta kalan tek eser diyebileceğimiz Darülkurra’nın restorasyonu ile ilgili çalışmamızı başlattık. Yakın bir zamanda bu eseri şehrimize yeniden kazandıracağız” ifadelerini kullanarak Kütahya’nın tanıtımını yaptı. Programda yapılacak projelerden de söz eden Başkan Işık, Kütahya’da gönüllere dokunduklarını söyledi.

Editör: Haber Merkezi