HABER:MEHMET ARKAN

Kütahya Belediyesi ve Macaristan Pécs Belediyesi Şehir Eşleştirme Programı Projesi kapsamında düzenlenen Uluslararası Çalıştay sona erdi.

Avrupa birliği ve Merkezi İhale Finans birimi hibe fonları uygulanan Kütahya Belediyesi ve Macaristan Pécs Belediyesi Şehir Eşleştirme Programı Projesi kapsamında düzenlenen Uluslararası Çalıştay Hanedan Konağında gerçekleştirildi.

Kütahya’nın 1975 yılından beri Kardeş Şehri olan Macaristan’ın Pécs şehri ile Türkiye ve Avrupa Birliği arasında Şehir Eşleştirme Hibe Programı” kapsamında desteklenen “İşbirliğinin Güçlendirilmesi için Kültür ve Yaratıcılık” Projesi kapsamında ortak vizyon ve hedef belirleme amacıyla her iki şehrin temsilcileri bir araya gelerek karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

KATILIMCILARA BİLGİ VERİLDİ

Pécs Belediyesi’ni temsilen katılan Judit KIS-PONGRÁCZ’ın gerçekleştirdiği konuşma ile devam eden Uluslararası Çalıştayın ikinci gününde, etkinliğe fiilen katılım sağlayan Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Orta Doğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG-MEWA) Genel Koordinatörü Salim KORKMAZ ve UCLG-MEWA Kültür Komitesi Sorumlusu Osman ÇORUMLU, UCLG ve UCLG-MEWA hakkında yapılan sunumlar ile ilgili katılımcılara bilgi verdi.

4 AYRI GRUBA AYRILDI

Etkinliğe Barcelona’dan canlı telekonferans bağlantısı ile katılan UCLG Turizm Komitesi Koordinatörü Jordi PASCUAL, Birleşmiş Milletler kültür politikaları, Kültür için Gündem 21, Kültür, Sürdürülebilir Kalkınmanın Dördüncü Ayağı, Kültür 21 Faaliyetleri, Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerinde Kültür: Yerel Faaliyetler için Rehber konularında kapsamlı bir sunum gerçekleştirip katılımcılardan gelen soruları yanıtladı.

Sunumların ardından katılımcılar, 4 ayrı guruba ayrılarak, ortak hedef ve vizyon belirlemek için kendi uzmanlık alanlarında strateji geliştirme oturumlarında bir araya geldi.

IŞIK EMEĞE GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ

Tarihi yerleri canlandırmak ve yeni kültürel altyapı kurmak, Kümelenme, mal ve hizmetlerin dolaşımı: Şehirlerin marka değerini artırma, Üniversiteler ve Odalar arasında iş birliğinin güçlendirilmesi, Sanatçı ve sanatçı organizasyonları iş birliği ile sivil toplumun karar verme süreçlerine sivil katılımın artırılması konularında ortak hedef ve vizyon geliştirme çalıştayları ile etkinlik tamamlandı.

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim IŞIK, Uluslararası Çalıştayda emeği geçenlere teşekkür edip, katılımcılara hediye takdim etti.

Kütahya Belediye Kültür Sosyal İşleri Müdürü aynı zamanda Proje Koordinatörü Mehmet ZENCİ, Proje Asistanı Sedat ASLANTAŞ, Proje Uzmanları Pınar ADALI AL, Arzu İrge ÖZYOL’un da katıldığı program Hanedan Konağında düzenlenen akşam yemeği ile son buldu.

Uluslararası Çalıştayda şehrimizi Kütahya Belediyesi, KÜTAV, Zafer Kalkınma Ajansı, KÜSAD, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası, Çiniciler Odası, Altıneller Derneği, Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyeleri ve Kütahyalı Çini sanatçılarından oluşan 30 kişilik bir ekip ile temsil etti.

Editör: Haber Merkezi