Geçtiğimiz günlerde yapılan seçimle Çiniciler Çarşısı Yönetim Kurulu Başkanlığı görevine gelen Nida Olçar ve yönetim kurulu üyeleri Çiniciler Çarşısının canlanması adına hayata geçirdiği ilk proje, Kütahya Çini Alışveriş Günleri İl protokolü ve vatandaşların katılımı ile açıldı. Çarşı yönetim Kurulu Başkanı Nida Olçar alışış konuşmasında, Kütahya’dan bir yılda 10 milyon aracın geçtiğini ifade etti. Olçar, “Yıllardır kaderine terk edilen çiniciler çarşısının maddi ve manevi zararını telefi etmek adına, çarşıyı ayağa kaldırmak için, ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım var gücümüzle çalışmaya başladık. Hayallerimiz çok büyük ve sizlerin desteğine ihtiyacımız var. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Kütahya Fotoğrafçılar Çiniciler ve El Sanatları Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sadık Erilbaylı ise, “Valimiz ve belediye başkanımızın emekleri çok fazla. Bu çarşı yol ticaretinde bizim bir nazar boncuğumuz olacak” dedi.

Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında, 20 yıldır belediye ile çarşı kooperatifi arasında yıllarca süre gelen ve çözülemeyen bir sorunun, çözülmesinden sonra tarafların rahatladığını ifade etti. Başkan Işık; “Yaşanan sıkıntıların çözülmesinden sonrasında güzel işlerin başarılabileceğinin somut olayıdır bu olay. Bu sorunun çözülmesinde çok büyük katkısı ve emeği geçen öncelikle önceki yönetim kurulu başkanımız Ali İhsan beye ve onun yönetimine huzurunuzda teşekkür ediyorum. Belediye başkanı olduktan sonra çarşı ile belediye arasında mahkemelik olmuş ve maalesef yıllarca kooperatifin fes edilememesine yol açan anlaşmazlığın çözümü için taraflarımızı bir araya getirdik. Sonuçta 300 bin lira civarında belediyenin lehine birikmiş alacak ortaya çıktı. Sonuçta bir araya geldik ve çözülmeyen dosyalar rafa kalktı çok şükür. Ardından faaliyetler başladı. Yeni yönetim oluştu. Biz elimizden gelen desteği yaptık ama yeter mi? Yetmez. Benimde seçim öncesi çiniciler çarşısı gençlik projesi adı altında taahhüdüm var. Sıra oraya geldi. metruk görüntüden buraları kurtarıp, buraya kazandıracağımız Vazo Kule projemiz ile birlikte burası şehrin en gözde ve cazibe merkezlerinden birisi haline getirmeyi bizde hayal ediyoruz. Ama bunu hedefledik. Sıra gerçekleştirme aşamasına geldi. dün itibariyle Vazo Kule projemizin tüm uygulama projelerini sorumlu firma teslim etti. İhale sürecini başlatacağız. Geçen 25 yıllık süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Alışveriş günlerimiz hayırlı olsun” dedi.

Kütahya Milletvekili İshak Gazel “25 yıllık sorunun çözümünde başkanımız elini taşın altına koyarak çözüme kavuşturduğu için teşekkür ediyorum” dedi.

Kütahya Valisi Ali Çelik, yeni bir başlangıç için bir arada olduklarını belirttiği konuşmasında, çiniciler çarşısının çok değerli bir alan olduğunu söyledi. “26 yıllık süreçte gelinen noktada ortaya çıkan sorunların çözümünde Belediye Başkanımızın gayretleri çok büyük. Kütahya’mız adına teşekkür ediyoruz. Çarşımızı yeniden gezince bir umudun, yeni bir bakışın ve vizyonun parçası gibi hissettim. Buradan bir sinerji çıkar çünkü hep birlikteyiz. Kütahya olarak bir olursak birçok sorunu el birliği ile aşarız. Alışveriş günleri hayırlı olsun” dedi.

Kütahya Çini Alışveriş Günleri açılış programında Kütahya Evliya Çelebi Fotoğraf Derneğinin hazırladığı sergi ve çini sanatçılarının ele emeği göz nuru çini eserleri protokol tarafından gezildi.

Programa Kütahya Valisi Ali Çelik, Kütahya Milletvekili İshak Gazel, Kütahya Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, İl Emniyet Müdürü Necmettin Koç, İl Jandarma Komutanı Murat Kırbaç, KDPÜ Rektörü Prof. Dr. Kazım Uysal, Kütahya Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Vural Kavuncu, siyasi parti il temsilcileri, STK Başkanları, iş insanı İsmet Güral, Çiniciler Çarşısı yönetim kurulu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Kütahya Çini Alışveriş Günleri 6 gün süre ile açık kalacak.

Editör: Haber Merkezi