KYK borçları, milyonlarca öğrenci üzerinde büyük baskı oluştururken, hükümetin borçlar üzerinde çalışma yapacağı haberi heyecana neden oldu. En son Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Bilkent Üniversitesi'nde Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenen programda yaptığı açıklama yeniden gözlerin “KYK borçları silinecek mi?” sorusuna çevrilmesine neden oldu. İşte ayrıntılar…

KYK BORÇLARI SİLİNECEK Mİ?

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı programda pek çok soruya cevap verdi. KYK borçları ile ilgili gelen soru üzerine Erdoğan şu açıklamayı yaptı:

"Bu konu şu anda gündemimizde. Bütçe görüşmelerinden sonra öğrencilerin lehine bir adım atacağız. Beklentiniz biliyorum borçların silinmesi olacaktır. Burada yeni çalışmalar olacaktır. O da nedir, kredi olayı kalkacaktır sadece burs verilme süreci."

BURS NEDİR ?

Yüksek öğrenim gören başarılı ve ihtiyaç sahibi öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs/Kredi Verilmesine İlişkin Kanun hükümlerine göre karşılıksız verilen paradır.

Burstan yararlanacak öğrenciler,

Ön lisans öğrencileri, 
Lisans öğrencileri, 
İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.
Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez) 
ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler, 
Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, 
burstan yararlanabilmektedir.
Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

 

Editör: Haber Merkezi