2021 KYK burs başvuruları başladı mı? uzun süredir merak edilen sorunun cevabı bugün geldi. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Kasapoğlu resmi açıklamayı yaptı ve KYK burs başvuruları bugün başladı. Öğrenciler uzun süredir KYK burs başvuruları nereden, nasıl yapılır? diye araştırma yapıyordu. Peki KYK burs başvuruları nereden yapılır? KYK burs başvuruları nasıl yapılır?

BURS VE KREDİ BAŞVURU EKRANI

KYK BURS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

KYK burs ve kredi başvurusu işlemleri e-Devlet üzerinden alınmaktadır. e-Devlet şifresi olmayan öğrencilerin kimliği ile birlikte PTT şubelerine giderek mutlaka e-devlet şifresi almaları veya diğer e-devlet giriş yöntemlerinden birine (internet bankacılığı, e-imza, mobil imza, T.C. kimlik kartı) sahip olmaları gerekmektedir. Başvuru sırasında öğrenciden ekonomik, sosyal ve eğitim durumuna ilişkin bilgiler talep edilmekte ve bu bilgiler kamu kurumlarından alınan veriler ile karşılaştırılarak teyit edilmektedir.

kyk

KYK BURS BAŞVURULARI BAŞLADI MI?

Bugün başlayan başvurular, 8 Kasım Pazartesi günü saat 23.59'a kadar "e-Devlet" üzerinden yapılabilecek. Başvuran öğrencilerin, e-Devlet'teki başvuru indeks sayfasını okuyup, onaylaması gerekiyor. Başvuruda değişiklik yapmak isteyen öğrenciler, son güne kadar bilgilerini güncelleyebilecek.

2021 KYK BURS VE KREDİ ÜCRETİ NE KADAR?

2021 yılında lisans öğrencilerine 650 TL, yüksek lisans 1300 TL, doktorada ise 1950 TL olarak açıklanmıştı.

KİMLER KYK BURSU ALABİLİR?

Burstan yararlanacak öğrenciler,

Ön lisans öğrencileri,

Lisans öğrencileri,

İki yıllık okullardan mezun olup, dört yıllık okulların üçüncü sınıfına dikey geçiş sınavı ile ara vermeden kayıt yapan öğrenciler, ( intibak veya hazırlık sınıfında burs verilmez.

Yüksek Lisans (Master ve Doktora) öğrencileri,(hazırlık sınıfında burs verilmez)

ÖSYM sınav sonucunda ham puan bazında belirlenen puan türünde ilk 100'e giren öğrenciler,

Kurum Kuruluş Kanunu gereği, Yönetim Kurulu tarafından belirlenen, kıstaslara göre Amatör milli sporcu olan öğrenciler, burstan yararlanabilmektedir.

Not: Bir öğrenci aynı anda, hem burs hem de öğrenim kredisi alamaz.

BURS VE KREDİ GERİ ÖDEMELİ Mİ?

Burslar geri ödemesiz olarak verilirken krediler geri ödemeli olarak veriliyor. Burs kazanan bir öğrenci yıl içerisinde dönem tekrarı yapacak seviyede notlar alırsa bursu krediye dönüşebilir bu konuda da eğitim hayatında dikkat edilmesi gerekiyor.

Editör: Haber Merkezi