Üniversite eğitimi döneminde devlet yurtlarında kalmak isteyen öğrenciler, Gençlik ve Spor Bakanlığı'na bağlı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü yurtlarına başvuru yapmıştı. Başvuru sonuçları geçen hafta belli olan öğrenciler şimdi kayıtlara odaklandı. En çok merak edilen sorular ise 'KYK yedek listesi açıklandı mı, kayıtları ne zaman? KYK  KYK yurt ücreti nereye, hangi bankaya yatırılıyor?' oldu.

Bu sene üniversiteyi kazanıp farklı şehirlere giden öğrencilerin en büyük isteklerinden biri KYK yurtlarında kalmaktı. Sonuçların açıklanmasıyla beraber, yurt çıkan öğrencilerin sevinirken çıkmayan öğrenciler ise özel yurtlara yöneldi.

Aynı zamanda geçtiğimiz yıl pandemi nedeniyle üniversitelerine gitmeyen ve bu yıl ikinci sınıfa geçen öğrenciler de başvuru için detayları araştırmaya başladı.

KYK YURT KAYITLARI NE ZAMAN TAMAMLANACAK?

Yerleştirme sonuçlarının ilan edilmesinin ardından yurt başvuruları da alınmaya başlanacak.

Yurt yerleştirmeleri okulların açılacağı tarihe kadar tamamlanacak. Burs başvurularının ise Ekim ayında alınması planlanıyor.

KYK YURT KAYITLARI İÇİN TIKLAYINIZ...

KYK YURT KAYDI SON GÜN NE ZAMAN?

KYK yurdu kazanan öğrenciler öncelikle e-devlet üzerinden ön kayıt yaptırmaları gerekiyor. Bu işlemi de 19 Eylül Pazar günü saat 22.45'e kadar tamamlandı.

KYK YEDEK YURT SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

KYK yurt yedek sonuçlarının ilkinin 20 Eylül'de yani bugün açıklandı. Yedek sırasında yer alan öğrenciler 2 gün içinde kayıtlatını yaptıması gerekiyor.

 

KYK İLK KAYIT ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

KYK yurt kaydı yapmak için ilk kayıt ücreti yatıracak olan öğrenciler, ödemelerini Ziraat Bankası ATM’lerinden, banka şubelerinden ve mobil uygulamasından yapılabilirler.

KYK İLK KAYIT ÜCRETİ NASIL YATIRILIR?

KYK yurt ücreti ödeme yapmak için Ziraat Bankası ödemeleri ekranına açıp ardından eğitim sınav ve üniversite ödemeleri sekmesinin seçilmesi gerekiyor.

Daha sonra açılan ekrandan KYK ödemeleri işaretlenir ve yönlendirilen sayfadan da yurt ödemeleri seçilecek.

En son TC no yazarak sorgulama yaptıktan sonra ödemeniz gereken tutar ekranda çıkacak.

KYK İLK KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?

Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli ücreti bulunmaktadır. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir. İlgili banka ATM’lerinde veya Kredi/Yurt e-Ödeme ekranında yer alan tutar otomatik olarak görülmektedir.

Editör: Haber Merkezi