KYK yurt 1.yedek yerleştirme sonuçları sorgulama ekranını haberimizde bulabilirsiniz. Heyecanla beklenen 2019 KYK yurt 1.yedek yerleştirme sonuçları kısa süre önce açıklandı. Ailesinden farklı şehirlerde öğrenim gören öğrencilere, güvenli ve uygun fiyatlı yurt olanağı sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığı’na bağlı Kredi ve Yurtlar Kurumu’na başvurularda büyük yoğunluk yaşanmıştı. Asıl listelerin açıklanmasının ardından öğrenciler, 2019 KYK yurt 1.yedek yerleştirme sonuçlarını merakla bekliyordu. Sonunda 2019 KYK yurt 1.yedek yerleştirme sonuçları açıklandı. Peki, KYK yurt 1.yedek yerleştirme sonuçları sorgulaması nasıl yapılır? Haberimizdeki KYK yurt 1.yedek yerleştirme sonuçları sorgulama ekranını kullanarak sorgulama işlemini kolaylıkla yapabilirsiniz…

KYK YURT 1.YEDEK YERLEŞTİRME SONUÇLARI SORGULAMA EKRANINA ULAŞMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

KYK YURT 1.YEDEK YERLEŞTİRME SONUÇLARI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?

KYK yurt sorgulama işlemini gerçekleştirme işlemini yapmak için internet üzerinden https://sonuc.kyk.gov.tr/ adresine erişmek gerekmektedir. Öğrenciler, e-devlet şifresi veya kimlik bilgileri ile yurt sonuç sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler. Yukarıda verdiğimiz bağlantı ile yurt sorulama işlemini kolaylıkla yapmak mümkün.

KYK YURT ÜCRETİ NE KADAR?

Aylık yurt ücreti 168 TL olarak belirlenmiştir. Ayrıca standardı yüksek, özel nitelikli yurtların aylık ücreti 180-285 TL arasındadır. K.K.T.C'de bulunan yurtların ise aylık ücreti 300 TL'dir.

KYK YURT ÜCRETLERİ NE ZAMAN VE NASIL ÖDENİR?

Yurt ücretleri aylık olarak tahsil edilir. Kayıtlarda kayıt gününün de ücreti alınır. Kayıt sildirmelerde ise işlem gününden sonraki günlerin ücreti iade edilir.

Yurt ücretleri en geç ayın son iş günü saat 16.00'ya kadar banka aracılığıyla ödenir.

 

 

Editör: Haber Merkezi