2021 KYK yurt başvuru sonuçları uzun süredir merakla bekleniyordu. Üniversite sonuçları açıklanan öğrenciler barınma ihtiyacı için her sene olduğu gibi KYK yurtlarına başvuruda bulundu. KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklandığı Gençlik ve Spor Bakanı tarafından duyuruldu. KYK yurt başvuru sonuçları e-devlet üzerinden online olarak da öğreniliyor. Yurt başvuruları 12 Eylül'e kadar alınmıştı. 

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI ÖĞREN

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu KYK yurt sonuçlarının açıklandığını öğrencilere müjdeledi. Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumunca (KYK), yurtlarında kalmak için başvuruda bulunan öğrencilerin yurt başvuruları alınmıştı. Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu Twitter hesabından son dakika açıklaması yaptı. 

2021 KYK YURT FİYATLARI NE KADAR?

2020-2021 ve 2021-2022 akademik takviminde, üniversite öğrencileri, 6-12 Eylül tarihleri arasında yurt başvurularını gerçekleştirdi. Yurtlar fiziksel özellikleri ve barınma durumuna göre 6 kategoriye ayrılıyor. Yurt ücretleri de bu kategorilere göre farklılık gösteriyor. 1.5 yıl önce en düşük yurt ücreti 230 lirayken, zamla birlikte 275 TL oldu. En yüksek fiyat da 500 liradan 600 liraya çıktı. Yurda yeni yerleşen öğrencilerin ödemesi gereken güvence bedeli ise, yüzde 20- 28.5 arasında zamlanarak en düşük 376, en yüksek 820 lira oldu.

KYK yurt başvuru sonuçları

KYK YURTLARINDA HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI 

Üniversitelerin yüz yüze eğitime geçmesiyle birlikte öğrencilerin barınacağı Kredi Yurtlar Kurumu’na (KYK) bağlı yurtlar, son hazırlıklarını tamamladı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında dezenfekte edilerek temizlenen yurtlara, sosyal mesafe ve temizlik kurallarını hatırlatan levhalar ve görseller konuldu. Belli noktalara dezenfektan yerleştirilen yurtlarda, öğrencilere maske temini konusunda da destek olunacak.

Editör: Haber Merkezi