Yurt başvuruları ve KYK bursu için araştırmalar tüm hızıyla devam ediyor. YKS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından KYK yurt başvurularının zamanı ve 2020 KYK yurt başvuru tarihleri merak konusu oldu. Adaylar ise gelecek açıklamaları merakla bekliyor.

KYK BURS VE YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK, TARİHLER BELLİ OLDU MU?

Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) tarafından her sene belirlenen tarihlerde alınan KYK burs ve kredi başvuruları için ise çok kısa bir zaman kaldı. Buna göre, yapılacak olan açıklamalar ise tüm hızıyla beklenmeye devam ediyor. Öğrenciler eğitim süreçlerinde alacakları maddi destek ve ikamet edecekleri yurtlar için başvuru yapacaklar.

KYK BURS VE YURT BAŞVURULARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada KYK yurt başvurularının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirtilen akademik takvimin yayımlanmasının ardından belli olacağı belirtildi. Geçtiğimiz sene Ağustos ayında alınan KYK yurt başvurularının Yükseköğretim Kurulu tarafından açıklanması bekleniyor.

KYK BURS BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Geçtiğimiz senenin ekim ayında e-devlet sistemi üzerinden yapılan KYK burs ve kredi başvuruları bu sene Yükseköğretim Kurulu akademik takviminin ardından belli olacak. Üniversitelerde yüz yüze eğitimin yapılıp yapılmayacağı ise henüz kesinleşmiş değil.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kredi ve burs başvuruları tüm üniversitelerin dikey geçiş, doktora, yatay geçiş, yüksek lisans öğrenci işlemleri tamamlandıktan sonra alınacak.

YÖK ve KYK yükseköğrenim öğrencileri için burs, yurt ve öğrenim kredisi başvurularının yapılacağı tarih ile ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

Burs başvuruları geçtiğimiz yıl 16 Ekim tarihinde başlamıştı ve KYK yurt başvuruları 19 Ağustos'ta başlayarak 26 Ağustos'ta sona ermişti.

KYK NEDİR?

KYK yani Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu bursu, ihtiyacı olan öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs veya kredi verilmesine ilişkin Kanın hükümlerine göre ödenen karşılığı olmayan ücrettir. KYK maddi olanaklardan yoksun öğrencilerin maddi yönden desteklenmesini amaçlamaktadır.

 

Editör: Haber Merkezi