Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, KYK yurt başvurularıyla ilgili açıklama yapmış ve başvurular 19 Ağustos’ta başlamıştı. Henüz KYK yurt başvurusu yapmayan ve başvuru yapıp da KYK yurt sonuçlarını bekleyen binlerce öğrenci ‘KYK yurt başvuruları ne zaman bitiyor?’ ve ‘KYK yurt sonuçları ne zaman açıklanacak?’ sorularına yanıt arıyor. Haberimizde KYK yurt başvurularıyla ilgili detayları bulabilirsiniz…

Başvuru süresinin sona ermesinin ardından, başvuru yapan adaylar yapılan incelemeler sonucunda asil ve yedek aday olarak KYK yurtlarına yerleşme hakkı kazanacaklar. Asil aday olarak bu hakkı elde eden adaylar direkt olarak yurtlara kayıtlarını yaptırırken, yedek adaylar yerleşmelerin sonuçlanmasının ardından sıranın kendilerine gelmesini bekleyecekler.

SÜRE 26 AĞUSTOS’TA BİTİYOR

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nden gelen bilgiye göre; 19 Ağustos’ta başlayan KYK yurt başvuruları, 26 Ağustos’ta son bulacak.

SONUÇLAR HEMEN AÇIKLANIR MI?

KYK yurt başvuru sonuçlarının açıklanma tarihi ile ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı. Ancak önceki dönemlere bakıldığında sonuçların, başvuruların tamamlanmasını takip eden iki hafta içinde açıklandığı görülüyor. Buna göre, KYK yurt başvuru sonuçlarının 26 Ağustos-6 Eylül tarihleri arasında açıklanması bekleniyor. Konuyla ilgili gelecek herhangi bir açıklama ileriki günlerde haberimizde olacaktır.

YURTLARA BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

KYK yurt başvuru yapacak kişilerin öncelikle bir e-devlet şifresi olması gerekmektedir. E-devlet şifresi bulunmayan kişiler bunu PTT şubelerinden temin edebilirler. Sonrasında e-devlet üzerinden 10 adımda tamamlanan bir başvuru işlemi gerçekleştirilmesi gerekmektedir. Bu işlemler arasında aile ve öğrenim bilgileri ile ailenin gelir durumu gibi öğrencinin değerlendirilmesinde göz önünde bulundurulacak konular yer almaktadır. Bilgilerin eksiksiz girilmesiyle başvuru işlemi tamamlanacaktır. Başvuru sonuçları ise, başvuru numaraları ile KYK'nın resmi internet sitesi üzerinden sonuçların açıklanmasıyla öğrenilebilecek.

YURT BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN BURAYA TIKLAYIN

BAŞVURU YAPANLARIN DİKKAT ETMESİ GEREKEN KONULAR

1.Başvuru yapılırken adaylar her alanı dikkatlice inceleyip anladıktan sonra cevaplamalı.

2.Hatalı, eksik bildirim, gerçeğe aykırı beyanların yurda girilmesini engelleyeceğinden bildirimler gerçeğe uygun yapılmalı.

3.Kimlik ile ilgili bilgiler, nüfus cüzdanına bakarak cevaplanmalı

4. Aday bekârsa, anne ve/veya babanın, evli ise kendisinin ve/veya eşinin gelirleri diğer kamu kurum ve kuruluşlarından teyit edileceğinden bilgiler tam ve doğru olarak girilmeli.

5.Adaylar başvuruda bulunduktan sonra başvuru bitim tarihine kadar bilgilerinde güncelleme yapabilir.

Editör: Haber Merkezi