KYK başvuru sonuçları dün açıklanmıştı. Yurtlara kayıt yapmak isteyen birçok öğrenci, YURTKUR kayıtlarının detaylarını öğrenmek istiyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü2nün açıkladığı sonuçlara göre asil listede yer alanlar kayıt için sıraya girdi. Peki, KYK taahhütname onayı nedir? KYK yurt taahhütnamesi onaylama ve kayıt işlemleri nasıl yapılır 2021? Detaylar haberde.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü KYK yurt sonuçları erişime açıldı. 

KYK kesin kayıt işlemlerinin açıklanmasının ardından ilk kayıt ücreti ödemeleri gerçekleştirilecek ve ardından KYK taahhütname onayı  e-DEVLET üzerinden yapılacak.

KYK YURT BAŞVURU SONUÇLARI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ…

KYK TAAHHÜTNAME ONAYI NEDİR, YURT KAYDI NASIL YAPILIR?

İlk kayıt ücretinin ödenmesinin ardından öncelikle e-Devlet “Yurt Kayıt İşlemleri” bağlantısından taahhütname onayı yapılması gerekmektedir. Daha sonra ise başvuru sonuç ekranında belirtilen belgeler yurt müdürlüğüne teslim edilmelidir.

Taahhütname onayı yurda kaydı yapılacak öğrencinin belirli kuralları kabul ettiğini gösteren belge olarak isimlendirilebilir.

TAAHHÜTNAME ONAYI İÇİN TIKLAYINIZ…

kyk

KYK İLK KAYIT ÜCRETİ NEDİR, NE KADAR?

Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli ücreti bulunmaktadır. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir. İlgili banka ATM’lerinde veya Kredi/Yurt e-Ödeme ekranında yer alan tutar otomatik olarak görülmektedir.

Editör: Haber Merkezi