KYK yurtlarında kalacak olan üniversite öğrencileri kayıtlar hakkında detayları araştırıyorlar. KYK yurt ödemesi nasıl yapılır? KYK yurt ücreti hangi bankaya yatırılacak, ne kadar? gibi soruların yanıtları merak konusu oldu. Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti deniyor. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli ücreti bulunmaktadır...

KYK İLK KAYIT ÜCRETİ HANGİ BANKAYA YATIRILACAK?

Yurt kaydı yapmak için ilk kayıt ücreti yatıracak olan öğrenciler ödemelerini Ziraat Bankası ATM’lerinden, banka şubelerinden ve mobil uygulamasından yapabilirler.

KYK İLK KAYIT ÜCRETİ NASIL YATIRILIR?

Ödeme yapmak için Ziraat Bankası ödemeler ekranına geçip ardından eğitim sınav ve üniversite ödemeleri sekmesinin seçilmesi gerekiyor. Daha sonra açılan ekrandan KYK ödemeleri işaretlenecek yönlendirilen sayfadan da yurt ödemeleri seçilecek. TC no yazarak sorgulama yaptıktan sonra ödemeniz gereken tutar ekranda çıkacak.

KYK İLK KAYIT ÜCRETİ NEDİR, NE KADAR?

Yurda ilk defa yerleştirilen öğrencilerin ödemesi gereken ücrete ilk kayıt ücreti denir. Bu ücretin içerisinde gün bazında yatak ücreti ve güvence bedeli ücreti bulunmaktadır. Bu ücret öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösterir. İlgili banka ATM’lerinde veya Kredi/Yurt e-Ödeme ekranında yer alan tutar otomatik olarak görülmektedir.

Editör: Haber Merkezi