KYK, 2020-2021 eğitim öğretim yılı için yurt başvurularının yanı sıra burs ve kredi başvurularının ne zaman olacağı konuları araştırılıyor. YKS tercih sürecinin başlamasına kısa bir süre kala araştırmalarına hız veren üniversiteli adayları KYK yurt ve burs başvuruları ne zaman başlar? 2020 KYK yurt ve burs başvuru tarihi sorularına yanıt arıyor.

BAŞVURULAR NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Kredi ve burs başvuruları tüm üniversitelerin dikey geçiş, doktara,yatay geçiş, yüksek lisans öğrenci işemleri tamamlandıktan sonra alınacak.

YÖK ve KYK yükseköğrenim öğrencileri için burs, yurt ve öğrenim kredisi başvurularının alınacağı tarih ile ilgili henüz resmi bir açıklama yok.

Burs başvuruları geçtiğimiz sene 16 Ekim tarihinde başlamıştı ve KYK yurt başvuruları 19 Ağustos'ta başlayarak 26 Ağustos'ta sonlanmıştı.

YKS tercih sonuçlarının açıklanmasından sonra KYK yurt ve burs başvurularının alınması beklenirken, konuyla ilgili açıklama geldiği zaman turkgun.com' da açıklamalara yer vereceğiz.

BAŞVURULAR NASIL YAPILIR?

Üniversite tercih sonuçlarının KYK başvurularının açılacağı düşünülüyor. İlk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanan hazırlık, birinci sınıf öğrencileri ile ara sınıf öğrencileri KYK yurdu için Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) e-devlet üzerinden başvuru yapılacak.

KYK NEDİR?

KYK yani Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu bursu, ihtiyacı olan öğrencilere 5102 sayılı Yüksek Öğrenim Öğrencilerine Burs veya kredi verilmesine ilişkin Kanın hükümlerine göre ödenen karşılığı olmayan ücrettir. KYK maddi olanaklardan yoksun öğrencilerin maddi yönden desteklenmesini amaçlamaktadır.

Editör: Haber Merkezi