LGS kapsamında yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçları açıklandı. Tercih yapan öğrencilerin yüzde 97,6’sı istedikleri bir liseye yerleştirildi.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

Bakan Özer, `Sonuçlara göre, öğrencilerimizin yüzde 97,6'sı istedikleri okula yerleşti` dedi.

Özer, 25 Temmuz'da açıklanan 1. yerleştirme sonuçlarına göre tercih yapan öğrencilerin yüzde 95'inin istedikleri okula yerleştiğini hatırlattı.

2. nakil tercihlerinin de 1- 5 Ağustos'ta alındığını anımsatan Özer, `LGS kapsamında yerleştirmeye esas 2'nci nakil sonuçlarını açıkladık. Sonuçlara göre, öğrencilerimizin yüzde 97,6'sı istedikleri okula yerleşti. Bu sürecin öğrencilerimize ve velilerimize hayırlı olmasını diliyorum` dedi.

"19 Ağustos itibarıyla tüm öğrencilerimiz liselere yerleşmiş olacak"

Ana yerleştirme sürecinin tamamlandığını bildiren Bakan Özer, 2 nakil sürecinde de hiçbir okula giremeyen öğrencilerin, yerleştirme ve nakil komisyonları aracılığıyla yerleştirileceğini söyledi.

Özer, bu öğrencilerin başvurularının komisyonlarca 9- 17 Ağustos'ta alınacağı ve 19 Ağustos'ta yerleştirme sürecinin tamamlanacağını kaydederek, `Bir kez daha hatırlatmak isterim ki öğrenci ve velilerimiz bu konuda müsterih olsunlar. 19 Ağustos itibarıyla tüm öğrencilerimiz liselere yerleşmiş olacaklar` dedi. 

Editör: Haber Merkezi