2020 LGS için artık son günler. Öğrenciler bir yandan sınavın saat kaçta başlayacağını araştırırken, diğer yandan sınav giriş belgeler ve sınava dair diğer ayrıntıları araştırıyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bu yıl sınav giriş yerleri ve belgelerinin temininde değişikliğe gidilmişti. Bir diğer değişiklik de sınav girişinde öğrencinin fotoğraflı kimlik kartı bulundurması ile ilgili oldu. Öğrenciler bu yıl sınavda fotoğrafsız kimlik kartını da kullanabilecekler…

LGS 2020 NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

İyi bir üniversiteye giden yolda iyi bir lisede okumak isteyenlerin büyük önem verdiği Liselere Geçiş Sınavı (LGS) 20 Haziran 2020 tarihinde on binlerce öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Türkiye saati ile birinci oturum 09.30’da, ikinci oturum 11.30’da başlayacak olan merkezi sınav 20 Haziran 2020 Cumartesi günü yurt dışı ve yurt içi tüm sınav merkezlerinde aynı anda başlayacak.
Birinci oturumda sözel alandan 50 soru bulunurken öğrencilere 75 dakika süre verilecek. İkinci oturum ise sayısal alanda 40 sorudan oluşacak ve bu oturum 80 dakika olarak uygulanacak.
Ek süre verilen özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerde;

Yabancı Dil alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 80 dakika,
ii. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 80 dakika
iii. Yabancı Dil ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testlerinden muaf olanların birinci oturumdaki toplam süresi 65 dakika
ç. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi alt testinden muaf olan öğrencilerin birinci oturumdaki toplam süresi 60 dakika olarak uygulanacaktır.

LGS SINAV YERLERİ AÇIKLANDI 

Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 20 Haziran'da yapılacak merkezi sınavın giriş bilgileri Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB) tarafından yayımlandı. Bakanlığın internet sitesinde yer verilen duyuruya göre, LGS kapsamındaki merkezi sınava girecek öğrenciler, bakanlığın '//www.meb.gov.tr/' internet adresi ve e-Okul üzerinden sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgilerine ulaşabilecek.
Fotoğraflı sınav giriş belgeleri 10 Haziran 2020 tarihinden itibaren elektronik ortamda okul müdürlükleri tarafından alınacak, mühürlenerek onaylandıktan sonra öğrencinin sınava gireceği salon ve sırada hazır bulundurulacaktır.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk geçtiğimiz haftalarda LGS sınav yerleri hakkında yaptığı açıklamada, öğrencilerin sınava kendi okullarında girebileceklerini ancak sosyal mesafenin yetersiz kaldığı durumlara az sayıda öğrencinin kendi okuluna en yakın okulda sınava girmek durumunda kalabileceğini söylemişti. Sınav giriş belgeleri ile de bir açıklamada bulunan Bakan Selçuk, öğrencilerin okullardan alınan sınav giriş belgesi kuralını kaldırdıklarını ve sınav giriş belgelerinin sınavdan önce sınava girecekleri okuldaki sınıfta oturmaları gereken masaya konulacağını ifade etti. Bu durumda öğrencilerin sınav giriş belgesi ile ilgili bir endişe duymasına gerek kalmadı. Bir diğer değişiklik de öğrencilerin kimliklerinde fotoğraf bulunmasına dair oldu. Geçerli kimlik belgesinde 15 yaş ve üzeri fotoğraf bulunması gerekiyordu. 15 yaşına girenlerin koronavirüs süreci dolayısıyla fotoğraflı kimlik belgesi çıkartmasında yaşanabilecek zorlukları göz önüne alarak 2020 LGS’de geçerli kimlik belgelerinde fotoğraf olma koşulu çıkartıldı.

 

Editör: Haber Merkezi