LGS sınavı ne zaman düzenlenecek? Millî Eğitim Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilecek LGS sınavları hakkında beklenen açıklama geldi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer LGS 2022 tarihi katıldığı televizyon programında açıkladı. Türkiye'de Millî Eğitim Bakanlığı tarafından 2017-2018 eğitim öğretim yılı ile uygulanmaya başlanan LGS, TEOG yerine geçmişti. Peki, LGS 2022 ne zaman hangi tarihte yapılacak, belli oldu mu? 

LGS NE ZAMAN DÜZENLENECEK, TARİH BELLİ Mİ? 

LGS sınavı tarihi merakla bekleniyordu. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 8. sınıf öğrencilerine yönelik merkezi sınavın 5 Haziran 2022'de düzenleneceğini açıkladı. 

lgs tarihi

LGS NEDİR?

Liselere Geçiş Sistemi veya LGS; TC Milli Eğitim Bakanlığı'nın 2018- 2019 Eğitim Öğretim senesinden beri uygulamaya koymuş olduğu ortaöğretime giriş sistemi olarak tanımlanabilir. TEOG sınavının yerini LGS sistemi almıştır. Bu sistemde TIMS ve PISA soruları esas alınıp, mantık muhakemesi yeteneği ölçülmektedir. Sınavı kazanan öğrencilerin; Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi, Sosyal Bilimler Lisesi gibi liselere gitme şansı bulunur. Sınavda belli başarıya ulaşamayan öğrenciler ise adrese dayalı okul tercihi yapabilir ve merkezi sınav ile öğrenci almayan okullarda eğitimini sürdürmeyi tercih edebilir. Sınava girmek zorunlu değildir.

Editör: Haber Merkezi