Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 3 Mayıs'taki LGS sınavı hakkında önemli açıklamalarda bulundu. LGS YKS ertelenecek mi milyonlarca aday merakla bu soruya yanıt arıyor. İşte son açıklamalar...

LGS VE YKS ERTELENECEK Mİ? BAKAN SELÇUK'TAN AÇIKLAMA

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı televizyon programında yüz yüze sınavlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, şunları söyledi:

* Bizim şöyle bir duruşumuz var. Biz çok net olarak söylüyoruz. Bu böyle olacak diyoruz. Çünkü uzun araştırmalar yapıyoruz bununla ilgili fakat çok sıradışı bir durum ortaya çıkıyor. Yepyeni bir durum ortaya çıkıyor.

* Biz hemen adapte oluyoruz. Diyoruz ki, biz bunu söyledik çok net olarak ifade ettik ama sayılar değişti, ama durum değişti, ama yapı değişti. Bu değişimi gördüğümüz anda, mesela geçen sene LGS'nin tarihiyle ilgili bize Bilim Kurulu dedi ki, ‘Bunu bir süre erteleseniz iyi olacak', hemen erteledik.

* Ama ondan önce ne demiştik, ‘Hayır bu 7 Haziran'da olacak' demiştik. Tam da bunu ifade etmeye çalışıyorum. Biz geçen ay okullar açıkken ne demiştik, ‘okullar açık kalacak' Niye kapattık şimdi? Çünkü önümüze öneriler, raporlar geldi. Denildi ki ‘şimdi kapanması lazım'. Peki şimdi kapatıyoruz. Bu kadar net.

* Bizim için önce sağlık var ama çocuklarımızın eğitimi ve bununla ilgili eksiklerin ileriye dönük kayıpları, bizim için önemli. Onu da dikkate almak durumundayız. Sağlık birinci koşul, bunu yerine getirelim arkasında da diyelim ki ‘eğitimden de vazgeçmeyelim'.

LGS AÇIKLAMASI

LGS ile ilgili geçmiş yıllardaki sorulara bakıldığında şuna dikkat edilir hep; Son konuların olmaması noktasında bazı tedbirler yıllardır alınır zaten. Bu sene de geçmiş yıllardaki gibi bu tedbirlerin alınması çok doğaldır. Soruların daha kısa olması gibi, gramer soruların çıkması gibi bazı hususlarda açıklama yapmıştuk. Daha açık, daha net, daha farklı yönleri içeren başka açıklamalara da ihtiyaç var. Bunları da yapar, sizinle paylaşırız.

Okullarda özellikle öğretmen odalarının çok sık havalandırılması noktasında arkadaşlarımızla temas halindeyiz. Öğretmenlerimizin birbirinden bir bulaş hadisesiyle karşılaşmamaları için bunlara dikkat ediyoruz.

KABİNE TOPLANTISI NE ZAMAN?

Kabine Toplantısı, 26-27 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. Sonraki iki hafta için kararlar, bu toplantıda alınacak.

YKS VE LGS NE ZAMAN YAPILACAK?

YKS, 26-27 Haziran tarihlerinde yapılacak. LGS sınav tarihi ise 6 Haziran olacak. 

Editör: Haber Merkezi