LGS saat kaçta? 2019 LGS ne zaman? İyi bir üniversiteye giden yolda iyi bir lisede eğitim almak için 1 Haziran sabahı on binlerce öğrenci LGS'de ter dökecek. Neredeyse 2018-2019 eğitim öğretim dönemi başından bu yana hazırlıklarını sürdüren öğrenciler için heyecan dorukta. So hazırlıklarını tamamayan öğrenciler artık, sınav giriş belgelerini ve sınav saatlerini kontrol ediyor. Peki, LGS saat kaçta? 2019 LGS ne zaman? İşte LGS hakkında bazı detaylar...

2019 LGS ne zaman?

Kısa adı LGS olan Liseye Geçiş Sınavı, 1 Haziran Cumartesi günü Türkiye genelinde gerçekleştirilecek. Türkiye genelinde bin 531 liseye merkezi sınavla öğrenci yerleştirilecek. Okulların toplam kontenjanı 139 bin 660 olarak açıklandı.

LGS saat kaçta?

Birinci oturum 09.30'da, ikinci oturum ise 11.30'da başlayacak. Sınavın birinci bölümü 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve 75 dakika süre verilecek. İkinci bölüm ise 40 soruluk sayısal alan testinden oluşacak ve 80 dakika süre tanınacak.

LGS sınav giriş belgesi nereden alınır?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, LGS sınav giriş belgeleri öğrencinin kayıtlı olduğu okul müdürlüklerinden verilecek. Merkezi sınav giriş belgelerinini imzalı ve mühürlü olarak alınması gerekiyor.

Öğrenciler ayrıca e-Okul sistemi üzerinden sınava girecekleri yerleri öğrenebilecekler.

Sınav giriş belgesinde öğrencinin kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav merkezi, bina, salon ve sıra bilgileri yer alacak. Öğrenci, sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde, binada, salonda ve sırada sınava girecek.

LGS sonuçları ne zaman açıklanacak?

1 Haziranda gerçekleşen Liseye Geçiş Sınavı (LGS) sonuçları, 24 Haziran 2019 tarihinde açıklanacak.

Editör: Haber Merkezi