Liseye geçiş yapacak milyonlarca öğrencinin gözü kulağı 2020 LGS sınavının ne zaman yapılacağını merak ederken, sınavın 20 Haziran’da gerçekleştirileceği duyuruldu. Sınava destek olmak için soru paketleri hazırlayan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2020 LGS kılavuzu yayımlandığını açıkladı Peki, LGS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, 2020 LGS hakkında merak edilenler…

LGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

20 Haziranda yapılacak olan 2020 LGS’nin sonuçları 16 Temmuz’da açıklanacak. LGS’nin sınav sonuçlarına itiraz ise 10 gün içinde yapılabilecek. Sonuçlar Milli Eğitim Bakanlığı’nın sonuç sistemi üzerinden duyurulacak.

2020 LGS KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

 

LGS İÇİN ÖZEL ÖNLEMLER ALINACAK

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, geçtiğimiz günlerde  YKS ve LGS ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Selçuk şu ifadeleri kullandı;

*Bu kararları birçok kurumla istişare yaparak almaktayız. Biz LGS ile ilgili kararlar alıyoruz ve uygulamaya geçiyoruz. YÖK'te YKS ile kararlar alıp uyguluyor.

*Her öğrencimiz kendi okulunda sınava girecek. Hiç bilmediği bir okulda hiç bilmediği mahallede sınava girmeyecek. Daha rahat bir ortam olması amacıyla kendi okullarında girmesini sağlıyoruz. Bu LGS tarihinde ilk defa yapılacak bir şey. Sınav bilgileri e-okul üzerinden açıklanacak.

*Sınav merkezleri dezenfekte edilecek. Öğrencilere maske temin edilecek. Bu zamanda fotoğraflı kimlik kartında zorlanabilir diye fotoğraflı kimlik şartı aramayacağız.

*Önümüzdeki günlerde oturma düzeniyle ilgili Bilim Kurulu'nun da çalıştığı bir senaryo var. Bir problem olmayacak, sağlık koşuları dikkat edilerek, Bilim Kurulu'na danışarak bir karar alınacak.

 

Editör: Haber Merkezi