Bu yıl ortaokulu bitirerek liseye geçmek isteyen yüz binlerce öğrencinin girdiği 2021 LGS tercih sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. MEB tarafından - e Okul üzerinden açıklacak tercih sonuçları ile ilgili ayrıntılar araştırılıyor. LGS tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından kayıt işlemleri yapacak pekçok veli, MEB, LGS tercih sonuçlarının ne zaman açıklayacak? sorusuna yanıt arıyor.

LGS TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK 2021?

LGS kapsamında lise tercihleri 5 Temmuz Pazartesi başlamıştı. 16 Temmuz saat 17.00'de sona erdi.

Yerleştirme sonuçları, 26 Temmuz 2021 tarihinde "http://www.meb.gov.tr" adresinden ilan edilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı, ilk defa 2019'da oluşturduğu ve öğrencilerin tercihlerinde rehberlik etmesi amacıyla hazırladığı yüzdelik dilimlerine göre tercih robotunu güncelledi.

TERCİH İŞLEMLERİ SONA ERDİ

LGS tercih işlemleri 16 Temmuz Cuma günü sona erdi.

Öğrenciler, ilk olarak Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yaptılar. Yerel yerleştirme tercihlerinden ilk 3 (üç) okulu Kayıt Alanından seçmek şartıyla öğrenciler en fazla 5 (beş) okul tercihinde bulunabildiler. Yapılan tercihlerde; aynı okul türünden (Anadolu Lisesi, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi) en fazla 3 (üç) okul seçilebildiler. Yerel yerleştirme ile öğrenci alan okullar için tercihlerini yaparak kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler, istemeleri hâlinde merkezî sınavla öğrenci alan okullar için açılacak Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ekranından en fazla 10 (on) okul; Pansiyonlu Okullar tercih ekranından da en fazla 5 (beş) okul olmak üzere toplamda 20 (yirmi) okul tercihinde bulunabildiler.

MEB NAKİL TAKVİMİ

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 26-30 Temmuz 2021

Yerleştirmeye Esas 1. Nakil Sonuçlarının İlanı: 02 Ağustos 2021

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması: 02-06 Ağustos 2021

Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı: 09 Ağustos 2021

Editör: Haber Merkezi