Ligimizin futbolu keyifle izlenen en iyi iki takımının maçında, kalitenin yüksek olması bekleniyordu. Ancak temposu düşük oynanan oyun, beklentilere cevap vermedi.

Francesco Farioli, her zamanki gibi, savunmadan oyun kurup atak yapmayı hedeflemişti. Abdullah Avcı ise orta sahayı kalabalık tutup, ön alanda baskı yaparak üstünlük kurmayı düşünmüştü. Abdullah hocanın bu düşüncesi, takımının daha net gol fırsatları bulmasını sağladı. Karagümrük topla daha fazla oynamasına rağmen rakip kalede fazla tehlike yaratamadı. İlk yarının son dakikasında, Nwakaeme’nin boş kaleye atamadığı top, kaçan goller kliplerinde ön sıralarda yer alır.

Şanssızlık ve sakatlıkların belki de 3-4 yıl kaybettirdiği Abdulkadir Ömür, son birkaç maçtan beri adeta ömürlük oynuyor. Attığı şık golle de takımını rahatlattı. Cornelius ilk onbirde olmayıp, sonradan girdiği maçlarda daha faydalı oluyor. Dün bir kez daha ortaya çıktı ki, Bakasetas’ın varlığı başkalık yaratıyor.

Luckassen, Djaniny’e yaptığı kontrolsüz ve dikkatsiz müdahaleyle adeta penaltıyı Trabzon’a hediye etti. Penaltı vuruşlarında kalecilerin öne çıkması konusunda hakemlerin tavizsiz davranacağı bilinen bir durum. Viviano hamlesini kontrollü yapsa, kurtardığı penaltı boşa gitmeyecekti. Bence Karagümrük bu maçı dün kaybetmedi, Hedenstad, Biglia’nın atılmasıyla geçen haftadan kaybetmişti.

Hakem Cüneyt Çakır’ın penaltıyı görememesi normaldi, çünkü pozisyona arkadan bakıyordu. VAR Özgüç Türkalp, hem penaltı hem de tekrarında Trabzonspor lehine müdahale etti, ama ikisinde de haklıydı ve doğruyu buldurdu.