Ohhh, Fenerbahçe ve Fenerbahçeliler için ‘azap’ sezonu sona erdi…

Ohhh, Fenerbahçe ve Fenerbahçeliler için ‘azap’ sezonu sona erdi…

Tabi bizim için de…

Ne yazsak, neresinden tutsak, bilemedik. Her maç sıkıntı, her maç sorun…

Belki ligin son maçı, belki futbolcular “Bitse de gitsek” havasına girdi, ama o havaya girmeyen taraftarlar var. Kampanyadan para toplamak için saha sonucuna, coşkuya ihtiyacı olan yönetim var. Önümüzdeki sezona bazı futbolcuları taşımak isteyen teknik direktör var…

Var da… Sahada futbolcu yok!

Üç-beşini ayır bir kenara, gerisi boş. Hele stoperler evlere şenlik. Güya Türkiye’nin en iyi stoperleri. Ne Sadık, ne de Serdar Aziz, Fenerbahçe için önümüzdeki sezon için ışık vermedi. Hele yerli “Puyol” denilen, büyük coşku ile transfer edilen Sadık? Kardeşim bir stoper, altı pas içerisinde topu nasıl ıska geçer, golü yedirir. Bir stoper altı pas içerisinde nasıl çalım yer de kalesinde tehlikeye neden olur? Şu görüldü ki, ikisi bir arada Fenerbahçe’yi taşıyamaz. Zaten saha içinde de bu iki futbolcuya güven yok ki, Jailson iki maçtır sanki defansın 5. adamı gibi oynuyor. Anladınız mı şimdi, Skrtel’in kıymetini, değerini. Yönetim de bunun farkında ki, Avrupa’nın kıskacında olan Skrtel’e imza attırmaya karar vermiş.

Peki koskoca Fenerbahçe’nin santraforsuz oynamasına ne demeli?

Soldado yok, çakma santraforlar Ayew yok, Frey yok!

Peki kardeşim, hiç mi alt yapıda santrafor yok… Çıkarın bir genç oynatın bir bakın, görün. Ne düşme derdiniz var, ne de şampiyon olma derdi. Rakibinin de bir tehlikesi yok. O zaman neden bu maçta gençler araya serpiştirilmez, neden fırsat verilmez, neden şans tanınmaz. Hiç mi görmezsiniz Trabzonspor’u, hiç mi cesaretiniz yok! Kimse bana üst sıralarda ligi bitirmek istediğini söylemesin, kimse üç- beş kuruş daha fazla kazanalım hesabına girmesin. Kazanacağınız gençler size daha fazla para olarak döner, bunu anlayın artık…

Bu takımda işe yarayacak olanlar zaten belli. Tribünde en küçük taraftara bile sorsanız, Hasan Ali, İsla, Dirar, Mehmet Ekici, Mehmet Topal, Soldado, Skrtel, biraz Eljif Elmas, belki de Moses’i de sayar. Gerisinin ismini aklına bile getirmez, getirmek istemez. Çünkü onlarla bir sezon boyunca eziyet çekti, sıkıntı yaşadı. Bırakın kim gitmek istiyorsa, gitsin. Size net bir şekilde yazayım, 38’lik Emre Belezoğlu bile, geride kalanların hepsine bedel oynar.

Lig bitti, son maçta 3 puan alındı ve puan cetvelinde 6. sıraya yerleşilerek, sezon tamamlandı. Ama Fenerbahçe’yi bu kez de sezon dışında çok zor günler bekliyor. Hem UEFA’nın şart koştuğu, bulunması gereken zorunlu bir para var, hem gönderilmesi gereken futbolcular, hem de yapılması gereken bir dolu transfer.

Yönetim ve teknik heyet bu zor durumun içerisinden nasıl çıkacak…

İşte onu bilmek zor…