Basketbol Süper liginin geçen sezondan daha çekişmeli ve dengeli geçmesi bekleniyordu. Fenerbahçe ve Anadolu Efes’i hep denklemlerin dışında tuttuk. Kalanların bir iki tanesi dışında hepsinin bir birine denk olduğunu söyledik durduk. Ligin beşinci haftası geride kaldı. Anadolu Efes’in de Fenerbahçe’nin de şimdiden birer yenilgisi var. Tofaş’ın da. En zayıf halka dediğimiz Sigortam Net İTÜ, Ormanspor’u son saniyede geçerek ilk galibiyetini aldı. Bursaspor, Efes’e kök söktürdü. Teksüt Bandırma’nın gençleri Arel Üniversitesi önünde şov yaptı. Galatasaray, Fener’i çarptı. Karşıyaka yenilgisiz, Bahçeşehir Koleji ve Arel Üniversitesi galibiyetsiz kalmaya devam etti. Teksüt Bandırma başta olmak üzere, Efes’te, Fenerbahçe’de, Afyon’da, Darüşşafaka’da genç Türk oyuncuların da katkılarının ve sürelerinin artması ise bu sezonun en önemli olayı olsa gerek.

Tek yenilgili takımlardan Galatasaray, Ertuğrul Erdoğan ile güzel işler yapmaya devam ediyor. Şüphesiz haftanın maçını onlar oynadı. Erdoğan’ın takımı, Obradoviç’in Fenerbahçesi’ne darbeyi son periyotta vurdu. Nando De Colo, Williams takviyelerine rağmen sakatların da etkisiyle Fenerbahçe hala ritmini bulamadı. Üç periyot dengede giden maçta, Sarı Lacivertliler ne alıştığımız savunmayı yapabildi ne de hücumda ısrarla oynayıp sonuca gittiği setleri. Vesely de ilaç olmadı. Sloukas ve De Colo sorumluluk alsa da Fenerbahçe Melli’yi arıyor, yeni duruma adapte olacağı günü bekliyor hala. Fenerbahçe çok yükseğe koyduğu çıtaya yeniden ulaşmaya çabalarken, gözler maçların her saniyesini yaşayan Obradoviç’i de arıyor. Galatasaray daha istekliydi. Buna rağmen iki taraf arasında farkı üç sayılık atışlar belirledi. Galatasaray 12/24, Fenerbahçe 5/19. Sarı Kırmızılılar, Whittington ve Harrison önderliğinde son periyotta farka giderken hem sükse yaptılar, hem de istikrarlarını korudular.

Lige on gün kala kurulan, hazırlık maçı dahi yapamayan bir takım için sıra dışı performans Afyon Belediye’ninki. Şansları yaver gitse Can Sevim ve öğrencileri belki de yenilgisizdiler. Gaziantep, Türk Telekom ve Galatasaray’a son toplarda kaybettiler. Bahçeşehir’den sonra Beşiktaş’ı da son topla mağlup ettiler. Crawford 28 sayı ile yıldızlaştı. İyi seçilmiş yabancıları ortalama 35’er dakika oynamasına rağmen enerji kaybetmiyorlar. Bu arada ErdiGülaslan’ın da bu takıma iyi katkı vermesi önemli. Kısaca Afyon bu sene “lokum” gibi.

Ufuk Sarıca ile yaşadığı şampiyonluktan sonra düşüşe geçen Karşıyaka, çareyi yine O’nda buldu. Sil baştan kadroyla yine iyi bir kimya yakalayan Sarıca, Taylor’un yokluğuna rağmen takımını Gaziantep deplasmanından da galip çıkardı, yenilgisiz liderliğe oturttu. Bursaspor, ligin yenisi ama etkili yabancılarla etkili oynuyorlar. Anadolu Efes’i üç periyot zorladılar. Ancak en büyük handikapları yorgunluk. Anadolu Efes, deneyimi ve kadro derinliğiyle son bölümde farkı açtı. Yeni bile sürprize izin vermedi.

Türk Telekom, üç buçuk periyot başa baş giden maçta Darüşşafaka’yı üç sayılık atışlardaki farkla farklı yenerek çok önemli bir galibiyet aldı. Egemen’in altı dakikada verdiği katkı başkent ekibi adına en büyük artıydı. Teksüt Bandırma, Arel Üniversitesi önünde yine gençleriyle sahne aldı. Farklı galibiyete hemen herkes katkı verdi. Ligin en zayıfı olarak görülen Sigortam Net İtü, Ormanspor önünde 17 farktan yakalansa da son 10 saniyeye yenik girse de ilk galibiyetine ulaşmayı başardı. Ormanspor’da savunma yine sos verdi.

Tofaş, farkı 20’lere kadar çıkardığı maçta savunma da rahatlayınca fark bir anda 4’e kadar indi. Ancak Lojeski, Meija ve Barış ile sakin kalan Bursa ekibi deplasmandan galibiyeti çıkardı. Bahçeşehir ise beşinci hafta da galibiyete hasret kaldı.