Trabzonspor’un son anda çekilmesiyle eksik başlayan Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi’nde sezon süresince ilginç maçlar oynandı. Sürpriz sonuçlara, kıran kırana mücadelelere şahit olduk. Peşinen favori olan Fenerbahçe ve Anadolu Efes’in beklenmedik mağlubiyetlerini gördük. Birçok takım ekonomik sıkıntı yaşadı. Sezona iyi başlayan Ada Tıp Sakarya Büyükşehir Belediye malum nedenlerle lige erken havlu atınca dengeler değişti, senaryo özellikle alt sıralar için farklı gelişti. Buna rağmen Sakarya takımının “matematiksel” olarak düşmesi ancak geride kalan hafta netleşti.

Normal sezonun birincisi, ikincisi kim hala belli değil. Diğer takımların playoff’a hangi sıradan gireceği de öyle. Son hafta ve erteleme maçları bu anlamda kıran kırana bir mücadeleye sahne olacak. Banvit, Fenerbahçe’ye İstanbul’da 3.5 yıl aradan sonra yenilgiyi tattırmasa, playoff’un son biletinin sahibi de son hafta belli olacaktı. Basketbol kalitesi tartışılabilir, eksiği gediği olabilir. Ama bütün bunlar heyecanın, çekişmenin son ana kadar devam edeceği, sürprizlerle dolu bir ligimiz olduğunu göstermiyor mu?

Her fikre saygı duyarım ama sezonun takımı açık ara Banvit derim. Ligin ilk bölümünde sonlara demir atmasını kimse beklemiyordu Banvit’in. Dipten öyle bir çıkışa geçtiler ki, neredeyse yenmedikleri takım kalmadı. Bırakın küme düşmeyi haftalar ilerledikçe adım adım playoff hesabı yapmaya başladılar. Darüşşafaka’nın Türk Telekom’u deplasmanda yenmesinin ardından herkes ligde playoff düğümünün son hafta çözüleceğini sandı. Bir gün sonra O’nlar herkesi ters köşeye yatırdı. Fenerbahçe’yi deplasmanda yenip noktayı koydular. Fenerbahçe eksikti diyenlere şunu hatırlatalım. Banvit daha kötü durumdayken, Sarı Lacivertlileri ligin ilk yarısında da yenmişti. Fenerbahçe’yle ile başlayıp Fenerbahçe ile bitirdiler adeta. Olan da Darüşşafaka’ya oldu. Eurolig oynadıkları sezon playoff dışı kaldılar.Bu sonuç ligin zirvesini de etkiledi. Anadolu Efes, kalan iki maçını da kazanırsa saha avantajını ele geçirecek Fenerbahçe ve diğer rakiplerine karşı.

Son söz… Banvit playoff’ta. Bandırma Kırmızı Türkiye Basketbol Ligi’nde kaldı. Genç takımı Basketbol Gençler Liği final grubunda. Yıllardır yetiştirdiği oyuncuları, koçları ve de alt yapı şampiyonalarındaki başarılarını, 25 yıldır yapılan yatırımları saymıyorum bile. Bu kulüp kapanmamalı. Aksi Türk Basketbolunun ayıbı, kara lekesi olarak tarihe geçer.