Beşiktaş iki maç önce 6 attığı Çaykur Rizespor’u kupada da geçerek adını çeyrek finale yazdırmak için çıktı sahaya.

Lig uzun maratondu, ancak kupa tek maçlık, tek atımlık bir yarıştı.

Kaybeden için sonrası yoktu.

Bu maça başlarken, iki maç önce yaptığının özgüveni vardı Siyah Beyazlılarda… Teknik Direktör Sergen Yalçın, bu fırsattan istifade her zamankinin aksine, iki-buçuk ayağı yumuşak, teknik oyuncu ile maça başladı. Birbirlerinin seçeneği Ghezzal ve Oğuzhan aynı anda sahadaydı. En az iki futbolcu kadar teknik, ancak yönetip- yönlendirmeden çok, dikine kaleye gitme becerili Mehsah da sahadaydı.

Çaykur Rizespor, aynı hataları yapmayacağını daha maçın başında hissettirdi. Sahayı iyi parselleyen, maça iyi hazırlanan konuk takım, Beşiktaş’a şut şansı bile tanımadan, öne çıkıp etkili olmaya da çabaladı.

Sergen Yalçın, ikinci yarıya farklı biten maçın yıldızı Clye Larin’i alarak başladı. Hem psikolojik hem de Aboubakar’dan daha hareketli bir isimle üstünlük sağlamayı hedefledi. Ancak bu değişim, beklenen etkiyi yaratamadı. Konuk takımın dikkatini arttırdı. Son yirmi dakikaya girerken, Sergen Yalçın, lig taktiğine döndü. Souza’yı aldı, orta sahayı sertleştirdi. Güven’i soktu, forveti ikiledi. Bu hamle Siyah Beyazlıların etkisini arttırdı. Duran topla gelen Larin golü, ardından gelen pozisyonlar çeyrek finale Beşiktaş ismini yazdırdı.