Basketbol Süper Ligi’nde de Euroligde de üçüncü maçlar geride kaldı. Geçen yılın lig ve Eurolig şampiyonu Anadolu Efes, Karşıyaka önünde de çok zorlanarak, son top şansıyla 3’de 3 yaptı. Simon’un yokluğu, Sertaç’ın boşluğu, Larkin’in formuzluğu etken. Efes, Micic’in sırtında kör topal ilerliyor ligde. Ama, Avrupa’da durum farklı. Son şampiyon ve şampiyon adayı olarak yola çıkan Anadolu Efes’in, ilk iki maçta Real Madrid ve CSKA’ya kaybetmesi anlaşılabilir! Tamam iyi oynamıyorlar, eksik var. Ama tarihinde hiç yenilmediği Asvel’e 19 sayı öndeyken kaybetmeleri, hele son periyodun hiçbir mazareti olamaz.

Fenerbahçe de benzer durumda. Yeni koç, yeni transferler mazaret sayılır mı bilemiyorum. Onlar da ligde 3’de 3 yaptı. Bahçeşehir Koleji’nin elleriyle verdiği maçı, Vesely’nin mucize son saniye dokunuşuyla kazanabildiler. Euroligde, talihsiz Panatinaikos yenilgisi, Kızılyıldız galibiyeti sonrası Alba Berlin’e kaybettiler.

İki takımda içerde öyle veya böyle kazanabiliyor. Ama dışarda kimse kimsenin gözünün yaşına bakmıyor. Ne kadar erken toparlanırlarsa o kadar iyi. Başka türlüsü hele hedefi daha büyük Anadolu Efes için hüsran olur.

BSL’de üçüncü haftada galibiyetsiz tek takım Petkim kaldı. İzmir ekibi bu yıl daha iyi görünen Galatasaray’dan 95 sayı yedi. Semt Yalova 77, Jones’in son periyot performası ileAfyon Belediyesi’ni, oyundaki sertliğin bençlere de yansıdığı maçta Beşiktaş, Bursaspor’u,Büyükçekmece de iştahlı oyunu ile Türk Telekom’u yenerek siftah yaptı. Gaziantep Basketbol da, ligin sayı lideri Peterson’un yokluğuna rağmen Merkez Efendi Belediye’sini, Daçka da Tofaş’ı rahat geçti.