Bazı futbolcular olmayınca Fenerbahçe hakikaten zorlanıyor, mücadele ediyor ama oynadığı oyun hiç keyif vermiyor. Mesela Pelkas, adam hücumda hakikaten büyük güçmüş. Hem attığı paslarla, hem de gollerle dünkü maçın aranan ismiydi Yunanlı futbolcu.

Mesela Ozan Tufan, orta sahanın dinamosu, ani çıkışları ile hücuma renk veren, dikine oynayan futbolcu. Onu da aradı Fenerbahçe. Ve Tisserand, risksiz, heyecansız, ne yapacağını bilen bir stoper. Ne Serdar Aziz, ne de Lemos henüz hazır değil, ya da yetersizler.

Ha, iyi gelişmeler de var bazı futbolcularda. Mesela Nazım Sangare, mesela Ferdi Kadıoğlu, Mert Hakan Yandaş ve uzun süredir oynamayan ama önemli kurtarışlara imza atan kaleci Harun. Bir de Sinan Gümüş var, kısmetsiz. Erzurumspor maçında iyi oynayan ve kupa maçı düşünülerek çıkartılan Sinan dün de sakatlığının kurbanı oldu. Erol hoca belli ki, bu yoğun programda her futbolcusunu kullanmak istiyor, şans veriyor. Kim oynarsa oynasın sonuçta ortaya bir mücadele koyuyor.

Ama Cisse gibi bir golcü varken, Fenerbahçe’nin duran toptan gol bulması da enteresan. Sahi bu Cisse’deki düşüşün nedeni ne, takımın oyun planı mı uymuyor, yoksa başka sıkıntılar mı var ? En iyi tanıyan Erol hoca olduğuna göre sorunu çözmek de onun işi. Biz ne kadar eleştirirsek, eleştirelim, daha önce yazdığımız gibi, “İş bilenin kılıç kuşananın” diyelim. Baksanıza ligde zirve, kupada çeyrek final, daha ne olsun.