Hem ev sahibi Sivasspor’un hem de misafir Fatih Karagümrük’ün ligde oynadığı maçlara baktığımız zaman futbol açısından sıkılmıyoruz. İki takım da ligde iyi mücadele ediyorlar, keyifle izleniyorlar. Ama dün izleyenler maçtan sıkıldılar. Turu geçenin Avrupa kupalarına katılma hedefine bir basamak daha yaklaşması, iki takımın da ‘önce gol yemeyeyim’ zihniyetiyle oynamasındaki en önemli faktördü. Hedef gol yememek olunca da dar alanda kısa paslaşmalar öne çıktı. Bu sırada oyuncular ahengi bulamayınca, pas hataları arttı. Buna bağlı olarak tempo da düşünce ilk 60 dakika çekilmez oldu.

Karagümrük için bu maçın şanssızlığı ilk yarının sonlarında Borini’nin, ikinci yarının başlarında Burak’ın sakatlanmasıydı. Hesap dışı iki sakatlık hem moralleri hem de takımın dengesini bozdu.

60.dakikadan sonra iki teknik adam da oyuncu değişiklikleri yaparak öne geçmeyi hedefleyince maça biraz hareket geldi. Arka arkaya her iki takım da gol pozisyonlarına girmeye başladı. Ve daha çok pozisyona giren Sivasspor’un turu aralayan golü geldi.

MHK, ligdeki Göztepe- Galatasaray maçındaki yönetimi ile tepki alan Arda Kardeşler’i hiç dinlendirmeden kupa çeyrek finalinde görevlendirmiş. Oysa, formda olmayan hakeme, hatalı maçından hemen sonra, yeniden maç vermek o hakeme kötülüktür. Öyle ki, Erdoğan’ın, Borini’ yi hastanelik eden hareketine, lütfen faul çalabildi. Kırmızı ağır olurdu, ancak, kesin sarı kart çıkmalıydı. Yatabare’nin golünde ise Kayode, kaleci Viviano’nun görüş alanını kapatıyordu. Bu nedenle golün iptal edilmesi ofsayt verilmesi gerekiyordu.