20 takım 2021-22 sezonunu beklemeye başladı. Sezonu şampiyonlukla tamamlayan Beşiktaş ve rakipleri yine şampiyonluk için yarışmaya devam edecek. Spor severler, ligler ne zaman başlıyor? 2021-22 sezonu hangi tarihte başlıyor? sorularına yanıt arıyor. 

Şampiyonluğu averajla kaybeden Galatasaray, gelecek sezon bu durumu telafi etmek isteyecek. Sarı - kırmızılılar diğer yandan da Şampiyonlar Ligi ön eleme maçlarında başarılı olarak Şampiyonlar Ligi'ne kalmak için mücadele edecek.

Uzun bir süredir şampiyonluk kazanamayan Fenerbahçe sezonu üçüncü sırada tamamladı. Sarı - lacivertliler sezon mutlak şampiyonluk parolasıyla başlayacak.

Abdullah Avcı'nın gelişiyle farklı bir kimliğe bürünen Trabzonspor, ligin dördüncü sırada tamamladı. Bordo - mavililer şampiyonluk kazanmak için işi şimdiden sıkı tutmaya başladı.

LİGLER NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Süper Lig'de yeni sezon 13, 14, 15 ve 16 Ağustos 2021 tarihlerinde oynanacak karşılaşmalarla oynanacak. 2021-22 sezonu 23 Mayıs 2022'de sona erecek.

Sezon, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası'nın bitiminden yaklaşık bir ay kadar sonra başlayacak. Böylece turnuvada yer alacak olan oyuncular dinlenme fırsatı bulabilecekler.

Türkiye Kupası'nde oynanacak karşılaşmaların tarihleri ise ilerleyen günlerde açıklanacak.

SÜPER LİG'DE HANGİ YER ALACAK?

Geçtiğimiz sezon Süper Lig'de 21 takım mücadele etmişti. 2021-22 sezonunda ise Süper Lig'de 20 takım mücadele edecek. Süper Lig'den bu sezon dört takım küme düşerken üç takımda lige terfi etti.

Adana Demirspor, Giresunspor, Altay, Süper Lig'in yeni takımları oldu.

Erzurumspor, Gençlerbirliği, Ankaragücü ve Denizlispor ise gelecek sezon Spor Toto 1. Lig'de mücadele edecek.

Süper Lig'de 2021-22 sezonu fikstür çekim tarihi henüz belli değil. Türkiye Futbol Federasyonu Riva Hasan Doğan Tesisleri'nde gerçekleştirilecek olan fikstür çekiminin tarihinin daha sonra açıklanması bekleniyor.

 

Editör: Haber Merkezi