Milyonlarca liseli öğrenci ve bu sene ilk defa kayıt yaptıracaklar, 2020-2021 eğitim öğretim yılının başlayacağı tarihi araştırıyor. Eylül ayının yaklaşmasıyla birlikte koronavirüs nedeniyle uzaktan eğitim ile bahar dönemini tamamlayan öğrenciler, ‘Liseler ne zaman açılacak?’ sorusunun cevabını arıyor…

EĞİTİM TAKVİMİ BELLİ OLDU

Milli Eğitim Bakanlığı'nın 81 ile gönderdiği genelgeye göre 2020 - 2021 yılı eğitim öğretim yılı 31 Ağustos 2020 tarihinde başlayacak. 18 Haziran 2021'de kapatılması beklenen okullarda birinci dönem ara tatili 16-20 Kasım 2020'de, yarıyıl tatili 25 Ocak-5 Şubat 2021'de gerçekleştirilecek.

OKULLAR KESİN OLARAK 31 AĞUSTOS TARİHİNDE Mİ AÇILACAK?

Şartların elverişli olması halinde okulların 31 Ağustos 2021 yılında başlayacağını belirten Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk açılmadığı taktirde uzaktan eğitime hazır olduklarını belirtti.

Okulların yüz yüze eğitime geçmesiyle şimdiden bazı olasılıkları zorlayarak şöyle olursa böyle olursa diyerek durumu daha da zorlaştırmanın bir anlamı olmadığı belirten Ziya Selçuk sağlık olarak koşullara bakacaklarını ve ikisininde gerektirdiği tedbirleri alacaklarını duyurdu.

Hiç kimsenin bugünden okulların açılacağı haftada durumun ne olacağını bilemeyeceğini söyleyen Ziya Selçuk okulların 31 Ağustos tarihinde açılıp açılmayacağı sorusunun tekrarlanmasının anlamsız olduğunu belirterek veriye dayalı karar verdiklerini açıkladı.

Ülkenin tüm çocukları için ve ülkenin geleceği için kaygılandıklarını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, verilere bakacaklarını Ağustos sonu ve Eylül'ün başında ki tabloya göre karar vereceklerini belirtti. LGS'de önemli bir verdiklerini söyleyen Selçuk, milyonlarca öğrenci ve veli ile bir uygulama yapıldığını ve başarılı olduklarını belirtirken, risk gördükleri anda tedbirleri ona göre alacaklarını ve bütün velilerin rahat olması gerektiğini açıkladı.

Çocukların sağlığını koruyacak ölçüde sınıflarda bulunmasını sağlayacaklarını söyleyen Ziya Selçuk, eğer çocukların haftanın belirli günleri okullara gelmesi söylenirse ona göre seyrelteceklerini, bu işin teknik kısmının uzmanlara ve kendilerine ait olduğunu belirterek her türlü tedbiri fazlasıyla aldıklarını duyurdu.

Editör: Haber Merkezi