Miili maç arasında MKE Ankaragücü Teknik Direktörü Metin Diyadin, Beşiktaş maçının hazırlıklarının nasıl geçtiğini soranlara, “İşim çok zor, 12 kişiden 11 kurmaya çalışıyorum” cevabını vermişti.

Transfer yasaklı, geniş kadrosu 14-15 futbolcuya kadar daralan, yönetimi çaresizlik içinde genel kurula giden bir takımla oynayacaktı Beşiktaş… Üstelik takımı hazırlayan teknik direktörü de cezalı tribünde olan bir takımdan söz ediyoruz.

Ev sahibinin tek artısı vardı, o da taraftarı… Onlar da ya severdi ya döverdi, orta kararına pek rastlanmazdı.

Beşiktaş’ta da sakatlıklar vardı. Ancak, Adem Ljajic’i kulübede oturtan bir takımın ‘eksik’ olduğunu kimse söyleyemezdi. Alanyaspor maçı olmasa, geçen sezon Fenerbahçe’nin yaşadığı kaos senaryosu Siyah-Beyazlı olarak yazılsa, yadırgayan çıkmazdı.

Milli maç arasında arızaların tedavisi için çalıştı teknik direktör Abdullah Avcı… Ancak, tedavinin ne kadar başarılı olduğu, ilk yarıda ortaya çıkan oyundan pek anlaşılamadı.

Oyun aynı puana sahip iki takımın orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Şutlar benzer, ataklar birbirinin taklidi gibiydi. İki takımdan Ankaragücü biraz daha savunmacı, ani ataklarla çözüm arayan oyun anlayışındaydı. Beşiktaş, daha iddialı olmak zorunda olmanın baskısıyla önde oynamaya çalıştı.

Bu çalışma sırasında Caner Erkin ile Mohammed Elneny’in atlayışları, futbol dışı ve tehlikeliydi. Genç hakem Ali Şansalan, VAR’dan Bahattin Şimşek katkısı da gelmeyince, Caner’in Stylianos Kitsiou’nun ayağına uçuşuna sarı kart gösterdi, Elneny’in kaleci Korcan Çelikay’ın suratına tekmesine ‘kaza’ dedi.

İkinci yarı birincinin kopyası şeklinde başladı. Avcı, gecelerin kralı Adem Ljajic’in cezasını yeterli görmüş olacak ki, 60’ıncı dakika gelmeden Adem Ljajic’i ‘çilingir’ olarak sahaya sürdü. Tam işler iyi gidecek diye umut ederken Burak Yılmaz’ın sakatlanarak çıkması hesapları biraz bozdu. Maçın ilerleyen dakikaları, seçeneksiz Ankaragücü’nde yorgunluğu arttırdı. Beşiktaş’ın gol baskısı oyunun ev sahibinin ceza alanı çevresinde oynanmasına neden oldu.

Sarı-Lacivertli kenar yönetim, bu baskıdan biraz sıyrılmak, savunma gücünü arttırmak için Mehmet Sak’ı Sedat Ağçay’ın yerine almak için harekete geçti. Kaptanlık bandını kaleci Koray’ın koluna takan deneyimle kaptan, hakemle tartışmayı kesmeyince değişiklik gerçekleşmediği gibi Ankaragücü on kişi kaldı. İlhan Parlak’ın çıkması, ev sahibinin bu koşullarda bir puana razı olduğunun işaretiydi.

Galibiyet için Ankara’ya gelen Beşiktaş, hem Braga hem de Galatasaray maçları öncesinde futbol olarak da skor olarak da hiç bir artı gösteremedi. Braga maçını bir kenara koyarsak, Demir Grup Sivasspor maçındaki Galatasaray’ı da düşünürsek gelecek hafta oynanacak maç için çok umutlanmamak gerekiyor gibi…