Koronavirüsle mücadelede rakamların düşmesiyle birlikte normale dönme çalışmaları da yavaş yavaş başlıyor. Bu kapsamda AVM ve berberlerin açılacağı tarih ve çalışma şartları belli oldu. Peki, Lokanta ve restoranlar ne zaman açılacak? Lokantaların açılma tarihi belli oldu mu? İşte yanıtı…

LOKANTA VE RESTORANLAR NE ZAMAN AÇILACAK?

Kabine toplantısının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu hafta sonunda da sokağa çıkma yasağının uygulanacağını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bununla birlikte, berber, kuaför ve güzellik salonu gibi işletmelerin randevulu çalışması, gerekli temizlik şartlarının sağlanması ve koltuk sayısının yarısı kadar müşteriye hizmet vermesi koşuluyla faaliyetlerine 11 Mayıs’ta geçebileceğini söyledi.

Aynı biçimde, alışveriş merkezleri, Ticaret Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kurallara uymak koşuluyla 11 Mayıs’tan itibaren açılabilecek. Ayakkabı, giyim eşyası, zücaciye çanta gibi ürünlerin satıldığı işletmeler, belirlenen şartlara uymak koşuluyla 11 Mayıs'ta hizmete açılabilecek.

LOKANTALARIN AÇILMA TARİHİ BELLİ OLDU MU?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi toplantısının ardından normalleşme planını açıklayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın belirttiğine göre,

11 Mayıs tarihinde, berber, kuaför, güzellik salonu gibi işletmeler faaliyete geçerken, alışveriş merkezleri de yine 11 Mayıs tarihi itibariyle hizmet vermeye başlayabilecek. Ancak, lokanta ve restoranların ne zaman açılacağına dair bir bilgi paylaşılmadı.

Diğer yandan alışveriş merkezlerinin içinde yer alan işletmelerin durumunun ne olacağı da merak ediliyor. Konuya dair bir gelişme yaşandığında haberimizde yer alacaktır.

Editör: Haber Merkezi