Özellikle kolay yoldan para kazanmak isteyen gençlerin yöneldiği bir alana dönüşen kripto para piyasası yine hareketli gözüküyor. Bazı coinler ani yükselişleri ile bazı coinler ise ani düşüşleri ile sosyal medyada gündem oluyor. Loopring Coin de yatırımcıların çokça ilgi gösterdiği coinler biri oldu.

Yerli kripto para platformları yeni coin listelenmesine devam ederken alım satım platformu Paribu, son iki günde ikinci yeni coini listesine ekledi. İlk olarak Reef Coin listelenirken bu sabah itibarıyla Loopring (LRC) Coin'in alım satım işlemlerine eklendi.

LOOPRİNGCOİN

LOOPRİN COİN NEDİR? LOOPRİNG COİN (LRC) NASIL ALINIR SAHİBİ KİMDİR?

12 Mayıs Çarşamaba sabahı Paribu listesine eklenen Loopring (LRC) Coin, 7.140 TL'den işlem görürken listeye giriş sonrasında yüzde 12.7 oranında arttı.

LOOPRİNG COİN NEDİR?

Loopring Coin (LRC), merkeziyetsiz kripto borsalarının geliştirilmesi için tasarlanmış açık bir protokol olan Loopring’in Ethereum tabanlı kripto para birimidir.

2020 yılında kripto para piyasasının tamamının ortalama günlük ticaret hacmi, yaklaşık 50-200 milyon dolar aralığında dalgalandı. Bu ticaretin çoğu, kullanıcı fonlarını depolayan ve alım satım siparişlerinin dengesini sağlayan özel şirketler tarafından işletilen çevrim içi platformlar olan merkezi kripto para borsalarında gerçekleşti.

Bu tip platformların hepsinde yaygın olan birkaç dezavantaj bulunması nedeniyle bu dezavantajları azaltmak için yeni (merkeziyetsiz) bir borsa tipi ortaya çıktı.

Loopring, merkezi emir eşleme ile merkeziyetsiz blockchain üstü işlem anlaşmasını, hem merkezi hem de merkeziyetsiz borsaların en iyi yönlerini alarak melez bir üründe birleştirmeyi amaçlamaktadır.

LRC tokenleri, Ağustos 2017 tarihindeki ilk token arzında (ICO) halka açık hale geldi. Loopring protokolü ise Ethereum mainnet üzerinde ilk olarak Aralık 2019’da konuşlandı.

LOOPRİNG'İN KURUCUSU KİM?

Loopring protokolünün gelişimini yöneten Loopring Foundation’ın kurucusu ve güncel CEO’su bir yazılım mühendisi ve girişimci olan Şangay, Çin merkezli Daniel Wang’dir.

Wang’in, Çin Bilim ve Teknoloji Üniversitesinden bilgisayar bilimi alanından diploması vardır ve aynı alanda Arizona Eyalet Üniversitesi'nde lisansüstü eğitim almıştır.

Wang, Loopring’de çalışmaya başlamadan önce tıbbi cihaz üreticisi Boston Scientific’de baş yazılım mühendisliği, Çinli e-ticaret devi JD.com’da mühendislik, araştırma, öneri ve reklam sistemi kıdemli yöneticiliği, Google’da ise baş teknoloji danışmanlığı ve kıdemli yazılım mühendisliği yaptı.

Wang, Yunrang (Beijing) Information Technology Ltd ve kripto para hizmetleri şirketi Coinport Technology Ltd. gibi birkaç şirketin de kurucu ortağı konumundadır.

kriptopara

LOOPRİNG COİN NEREDEN NASIL ALINIR?

Paribu dışında Binance, Huobi Global, OKEx, FTX, ve CoinTiger gibi kripto para borsalarından Loopring Coin alım satım yapılabilmektedir.

Editör: Haber Merkezi