Kabinedeki değişikliklerden sonra yeni bakanların yardımcıları da belli oldu. Resmi gazetede yayınlanan genelgeyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcılığı'na Prof. Dr. Lütfihak Alpkan atandı. Akademisyen kimliği ile tanınan Alpkan hakkında bilgiler merak ediliyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın ikiye bölünmesiyle oluşturulan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bakan yardımcıları atandı.

Resmi Gazete'de 21 Nisan’da yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesine göre Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ikiye bölündü.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın kurulması için yayımlanan kararnameden sonra yayımlanan Resmi Gazete’nin mükerrer sayısı ile bakanlar belli oldu.

Karara göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’na Derya Yanık, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na Vedat Bilgin atandı.

BAKAN YARDIMCILARI ATANDI

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı atamalarına göre, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcılığına İsmail Ergüneş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcılığına Ahmet Erdem ve Lütfihak Alpkan getirildi.

Lütfihak Alpkan

LÜTFİHAK ALPHAN KİMDİR?

Prof. Dr. Lütfihak Alpkan, 1969 yılında İstanbul’da doğdu. Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden 1993 yılında mezun olan Alpkan, 1996 yılında Boğaziçi Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında ve 1997 yılında ise Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde Genel İşletme alanında yüksek lisans dereceleri aldı.

2000 yılında ise Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nde Genel İşletme alanında doktorasını tamamladı. Stratejik Yönetim, Örgütsel Davranış, İnsanKaynakları Yönetimi, Girişimcilik vb. konularda eğitim, araştırma, yayın ve hakemlik faaliyetlerini sürdüren Alpkan, Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nde Bölüm Başkanlığı, Sosyal Bilimler Enstitü Müdürlüğü, Vekil Dekanlık, Rektör Danışmanlığı gibi idari görevler üstlendi. Alpkan, 2004’te Yönetim ve Organizasyon alanında “doçent” ve 2009’da “profesör” unvanını aldı.

Uluslararası Stratejik Yönetim ve Yöneticiler Derneği kurucu Başkan Yardımcısı ve International Strategic Management Conference’ın Başkanı olan Prof. Dr. Lütfihak Alpkan, İngilizce ve Fransızca bilmektedir. Halen İTÜ Rektör Yardımcısı olan Alpkan evli ve iki çocuk babasıdır.

Editör: Haber Merkezi