Kamil Ahmet Çörekçi, kendi sahasından aldığı topla rakip alana geçti. Üzerine gelen rakibinin yanından attı, geçti. Aut çizgisine kadar taşıdığı topu kayarak gelen rakibinden de kurtardı. Topun çıkmasını engelledi. Kafasını kaldırdı, gelen var mı diye… Kale sahasına adrese teslim ortaladı. Her geçen gün üzerine koyarak sakatlık öncesi günlerine dönen Caleb Ekuban kafayı vurdu.

İlk devrenin ortasında gelen gol, o dakikaya kadar, hiç bir şey yapmayan Trabzonspor’u oyunun hakimi yaptı. Bordo-Mavililer ilk yarıyı tempoyu istediği gibi ayarlayarak, rakibine pozisyon vermeden bitirdi. Ligde bulunduğu yerin karşılığını veren, iyi futbol oynayan Gaziantep FK maça hızlı başlamıştı üstelik. Uğurcan Çakır’ın kaleciğini sınayan pozisyonları da bulmuştu. Ancak, ev sahibi aradığı golü bulmak için ikinci yarının başlamasını bekledi. İlk yarıdaki gibi baskılı başlayan Kırmızı-Siyahlılar, eşitliği sağladı.

Golün ardından başlayan karşılıklı ‘orta alan’ oyununda her iki takımda zaman zaman rakip alanda etkili oldu. Ve maçın kaderi, Anthony Nwakaeme’nin uzatmalarda attığı golü, Halis Özkahya’nın gol öncesindeki pozisyonla ilgili VAR uyarısını dinleyerek görüntüyü izleyip iptal etmesi oldu. Trabzonspor’un iki puanına mal olan bu iptal, çok tartışılacaktır!..