Yıldıray Çiçek / TÜRKGÜN

Macaristan’da 6 muhalefet partisinin bir araya geldiği seçimleri yeniden hükümetteki Fidesz partisinin kazanması, Türkiye’deki 6+1 ekibini çok tedirgin etti. Halk TV’nin borazanı Levent Gültekin, “Macaristan’da altı partinin ortak adayına karşı Orban seçimi yeniden kazanmış, bizim muhalefetin çıkaracağı dersler var, umarım Macaristan’da olup biten üzerine kafa yorarlar” diyerek kaygısını dile getirdi. CHP ve kuyruklarına hizmet eden daha birçok yazar-yorumcu da benzer yorumları yaptı. Böyle bir sonu onlar da yaşayacakları için kimyaları şimdiden bozuldu.

Macaristan’da seçimleri kazanan Orban’ın, “Büyük uluslararası güç merkezleri ve örgütler bize karşı harekete geçti. Bu yüzden onlara da bir mesaj göndermeliyiz. Macar soluna harcadığınız tüm paralar boşa gitti. Macar solu, Soros’un gelmiş geçmiş en kötü yatırımı oldu” ifadelerini kullanması da aslında Türkiye’deki muhalefetin çalışma sistemini birebir tarif etmektedir. 2 yıldır kurduğu ittifaka Cumhurbaşkanı adayı çıkaramayan Kemal Kılıçdaroğlu “Tek benzerlik 6 rakamında. Onlar doğru bir aday çıkaramadı” yorumunda bulunarak mezarda gezerken korkusundan ıslık çalan adam pozu vermiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı devirmek için PKK’nın siyasi uzantısı HDP ile yanyana gelmekten imtina etmeyen Kemal Kılıçdaroğlu için Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğinin, varlığının korunmasına dair bir hassasiyet yoktur. Bir hassasiyeti olsaydı zaten, Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran Atatürk’ün mirası CHP’yi, Türkiye Cumhuriyeti’ni yıkmak isteyen HD(P)KK’lılar karşısında bu derece paspas eder miydi?

Kemal Kılıçdaroğlu ve avanesinin istismar edeceği bir ekonomik mesele olmasaydı inanın 2023 seçimlerine aday bile çıkarmazlardı. Bu atmosferde bile açıklayacakları aday bulamıyorlar. Macaristan’daki seçim sonuçları da bu yüzden adeta yüreklerine inmiştir. Kendilerini bekleyen akıbet Macaristan seçimleri gibi olacaktır.

Terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklıktan cezaevinde bulunan terörist Demirtaş’ın da bunların korkusunu yenmek için söylediği “Birçok kişi Macaristan seçimlerini yorumladı, tamamı da eksik yorumladı. Herkesin atladığı ya da görmek istemediği şu ki, Macaristan’da HDP yok” sözü yeni bir “HDP olmadan CHP ve kuyrukları bir hiçtir” itirafı olmuştur. Macaristan’da eli kanlı terör örgütlerine hizmet eden bir HDP yoktur. Böyle bir kanlı mikrobu sadece Türkiye sırtında taşımaktadır.

Maalesef siyasi projede sonuç almak isteyen CHP ve ortakları böyle bir kanlı mikrobu sırtında taşıyor. Düşünsenize Kandil’de terörist kucağında fotoğrafı olduğu için dokunulmazlığı kaldırılan HDP milletvekilinin Türkiye’den kaçıp yine Suriye’deki PKK kamplarına sığındığı ortaya çıkıyor. CHP de işte bunlarla siyasi proje birlikteliği yapıyor. İşte bu yüzden Macaristan’daki gibi değil 6 parti, 12 parti yan yana gelse de Türk milleti CHP’nin HD(P)KK’lı projelerine geçit vermeyecektir. Yerel seçimlerde HD(P)KK’lı projelere yenik düşen halkımızın Türkiye’yi bunlara teslim etmeyecek kadar feraseti vardır.

Muhalefeti görünce “Macaristan” diye seslenin. Onlara bu korku yetecektir. Ne demişti MHP Lideri: Ümit ve temenni ederim ki, içimize yuvalanan zillet ittifakının Macaristan’a bakıp sonuç çıkarması, ders ve ibret almasıdır.

Editör: Haber Merkezi