Ligin başından beri pas oyunu oynayıp, rakibe top oynatmayan, ataklarla rakibi bunaltan ve sonuca giden futboluyla görmeye alıştığımız Trabzonspor, iki maçtan beri eski oyunundan uzak görüntü veriyor. Gerek Sivas’ta gerek dün akşam, lider önce defans güvenliğini düşündü. Nwakaeme’nin hasta olması da belki burada önemli bir faktör olabilir. Abdullah Avcı da sanırım, takımını öncelikle puan kaybetmemeye hedefleyip, açık ara puan farkının avantajınıda kullanarak ipi göğüslemeye götürmek istiyor.

Dün akşam Trabzonspor’un oyunda yine üstünlüğü vardı ama, bu iki takım arasındaki kadro maliyeti ve kadro kalitesinden kaynaklanıyordu. Maçı gerçekten kazanmak zorunda olduklarına inanan bir Trabzon takımı sahada olsaydı, daha ilk dakikalarda oyunu farklı skora götürürdü.

Giresunspor gerektiği zamanlarda iyi kapanarak rakibine fazla pozisyon vermedi. Nadir ataklarıyla da skoru buldu. Trabzonspor 55 dakika rakip kaleyi bulan şut atamadı. Giresunspor kalecisi Okan da dün maçın kahramanı oldu.

Fırtına gol yedikten sonra işin ciddiyetine varıp esmeye başladı. 2’de oyuncu değişikliği hamlesiyle de aranan Trabzon sahaya geri döndü. Eşitliği yakaladı, doğru bir VAR uyarısıyla gelen ve tekrar edilen penaltı gol olmayınca bir puana razı olmak zorunda kaldı.