Normalleşme adımları kapsamında yeniden başlayan Süper Lig maçlarının koronavirüs tedbirleri kapsamında seyircisiz oynanması kararı alınmıştı. Ancak maçları izlemek isteyen vatandaşların kahvehane ve kafelere giderek yoğunluk oluşturması da büyük tehlike oluşturuyor. Bu nedenle sporseverler süper lig maçlarının şifresiz ve ücretsiz olarak yayınlanması konusunda yayıncı kuruluşa talepte bulunuyorlar…

SÜPER LİG MAÇLARI ÜCRETSİZ OLACAK MI?

Yıllardır Süper Lig maçlarının resmi yayıncısı olan beIN Sports’tan konuyla ilgili olarak bir açıklama gelmedi. Yani bu durumda maçlar yine sadece aboneliği olan ve ücret ödeyen vatandaşlar maçları izleyebilecek.

TRT YAYINLASIN ÖNERİSİ

Mecliste grubu bulunan partilerin milletvekillerinden, yayıncı kuruluşun yıllardır bu işten büyük kazançlar elde ettiğini ve dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle ya fedakarlıkta bulunması ya da ücretinin ödenerek, TRT’de ücretsiz olarak yayınlanması önerisi geldi.

SÜPER LİG BU HAFTA BAŞLIYOR

Koronavirüs nedeniyle ligin bitmesine 8 hafta kala ara verilen Süper Lig heyecanı, 12 Haziran Cuma akşamı oynanacak olan Göztepe-Trabzonspor ve Fenerbahçe-Kayserispor maçları ile yeniden yaşanmaya devam edecek.

Koronavirüs önlemleri kapsamında seyircisiz oynanmasına karar verilen maçlarda yer alacak olan top toplayıcısından spor muhabirine kadar hemen her alanda çalışanın da sayısında kısıtlamaya gidildi.

BU HAFTA HANGİ MAÇLAR VAR?

12 HAZİRAN CUMA

Göztepe-Trabzonspor 

Fenerbahçe-Kayserispor

13 HAZİRAN CUMARTESİ

Başakşehir-Alanyaspor

Beşiktaş-Antalyaspor

Yeni Malatya-Kasımpaşa

14 HAZİRAN PAZAR

Gençlerbirliği-Konyaspor

Gaziantep FK-Ankaragücü

Rizespor-Galatasaray

 

Editör: Haber Merkezi