Türkgün | Magazin | Eskişehir Food Vibe Fest’te kriz: Ceza ve İrem Derici sahneye çıkmadı

Eskişehir Food Vibe Fest’te kriz: Ceza ve İrem Derici sahneye çıkmadı

Eskişehir Food Vibe Fest’te Ceza ve İrem Derici’nin sahne almaması sonrası esnaflar mağdur olduğunu açıklarken, organizasyon sorumlusu karakola götürüldü.

Eskişehir Food Vibe Fest’te Ceza ve İrem Derici’nin sahne almaması sonrası esnaflar mağdur olduğunu açıklarken, organizasyon sorumlusu karakola götürüldü.

KAYNAK: İHA

Eskişehir’de düzenlenen Food Vibe Fest, sanatçıların konserlerini iptal etmesiyle krize dönüştü. Ceza sahne isimli Bilgin Özçalkan’ın ardından İrem Derici de organizasyon firmasının sorumluluklarını yerine getirmediği gerekçesiyle sahneye çıkmayacağını açıkladı. Sanatçıların peş peşe gelen iptal kararlarının ardından festival alanında sahne sökülmeye başlanırken, Türkiye’nin farklı illerinden etkinlik için gelen esnaf mağdur olduklarını belirterek organizasyon yetkilisinden ödemelerinin iadesini talep etti. Yaşananların ardından etkinlikten sorumlu E.Ü. isimli kadın, polis ekiplerince işlemleri yapılmak üzere karakola götürüldü.

Sanatçılar sahneye çıkmadı, festivalde kriz yaşandı

Tepebaşı ilçesi Şeker Mahallesi’ndeki bir parkta düzenlenen festivalde dün planlanan program kapsamında Ceza’nın sahne almamasıyla başlayan süreç, İrem Derici’nin de konserini iptal etmesiyle devam etti. Bilgin Özçalkan, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada konserinin organizasyon firmasının sorumluluklarını yerine getirmemesi nedeniyle iptal edildiğini duyurdu.

Ceza yaptığı açıklamada, "Bu akşam Eskişehir Food Vibe Fest'te vereceğimiz konser, organizasyon firmasının sorumluluklarını yerine getirmemesi nedeniyle iptal edilmiştir. Bu akşam bizimle buluşmayı bekleyen tüm dinleyicilerimle aynı üzüntüyü paylaşıyorum. Anlayışınız ve desteğiniz için teşekkür ederim. En kısa zamanda yeniden buluşmak dileğiyle" ifadelerini kullandı.

İrem Derici de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda konserini iptal ettiğini açıkladı.

İrem Derici ise, "Çok ama çok üzgünüm. Takipçilerim biliyordur ki bir süredir bugün sahne alacağım Eskişehir Food Vibe Fest konserim için paylaşımlar yapıyor ve özenle hazırlanıyordum. Fakat dün sevgili Ceza'nın başına gelen benim de başıma geldi. En formal haliyle 'organizasyon firması sorumluluklarını yerine getirmedi' ve çok çok üzülerek sizlerle bugün kavuşamayacağım. Sahneme ve seyircime verdiğim değeri beni bilen, herhangi bir konserime gelen herkes bilir. Umarım ki kimse mağdur olmaz ve bilet iadelerini alır herkes. Kabahatli ben olmasam da bizi de mağdur edenler adına ben sizlerden özür dilerim. Bana güvenin ve en kısa zamanda Eskişehir'de sizlerle buluşacağımı da bilin. Anlayışınız için canım feda hepinize" diyerek takipçilerine durumu izah etti.

Sanatçıların sahne almamasının ardından festival alanındaki sahne sökülmeye başlandı. Etkinlik için farklı illerden Eskişehir’e gelerek 3 günlük stant açan esnaf ise yaşananlar nedeniyle mağdur olduklarını ifade etti.

Esnaf organizasyon yetkilisinden açıklama istedi

Stant açan esnaf, etkinlikten sorumlu E.Ü. isimli kadının yanına giderek yaşananlar hakkında bilgi almaya ve ödedikleri ücretlerin iade edilmesini talep etti. Polis ekipleri de olayla ilgili işlem başlattı.

Etkinlik sorumlusu E.Ü., işlemleri yapılmak üzere polis ekiplerince karakola götürüldü.

"7 bin bilet satıldığı söylenmişti ancak 2 günde bin kişi bile gelmedi"

Adana’dan festivale katılan Hüseyin Yüksel, organizasyon nedeniyle ciddi zarara uğradıklarını belirterek yaşadıklarını anlattı:

"Festivale Adana'dan geliyorum. Buradaki organizasyondan Instagram üzerinden haberimiz oldu. Ömriye Hanım ile iletişime geçip belirli bir rakam üzerinde anlaşarak buraya geldik. Karavan başı 28 bin lira üzerinden anlaşma yaptık. Bizlere 3 gün sürecek bir festival olacağı söylendi. Ceza'nın geleceği ve kadro paylaşıldı Oradaki sanatçı listesi sunuldu. Bunlarla anlaşıldığı ve kesin gelecekleri belirtildi. Gelecek olanlar arasında Ceza, İrem Derici vardı. Dün gece Ceza, parasını alamadığı gerekçesiyle konserini iptal etti. Kendilerine ödendiği söylense de değişik kaynaklardan aldığımız bilgiye göre paranın ödenmediği, çek ve evrakların geç gönderildiği ve bundan dolayı konserinin iptal edildiği anlaşıldı. İptal gerçekleşince bugün İrem Derici'nin kesin çıkacağı teyit edildi. Girişlerin ücretsiz yapılacağı ve esnafın mağdur edilmeyeceği söylendi. Ancak sabaha karşı İrem Derici de ödemesini alamadığı ve sahnede diğer sanatçılara saygısızlık yapıldığı gerekçesiyle katılmayacağını beyan etti. Böylece organizasyon tamamen çöktü. Zaten bize 7 bin bilet satıldığı söylenmişti ancak bu rakamın doğru olmadığı ortaya çıktı. 2 günde toplam bin kişi bile etkinliğe gelmedi. Güvenlikçilerin ödemesi yapılmadığı için güvenlik sağlanmadı. Jeneratör ödemeleri yapılmadığı için bağlantı geç sağlandı; ilk gün, yani hazırlık gününde elektriğimiz verilmediği için birçok ürünümüzü dökmek zorunda kaldık. Daha sonra elektrik verildi fakat bugün jeneratörlere mazot alınmadığından sabah saatlerinde jeneratörler tekrar kapandı. Dolaptaki ürünlerimiz yine bozuldu ve onları da atmak zorunda kaldık. Bunların haricinde elektrik panoları rastgele ortaya konuldu, insanlar mağdur edildi, oturma stantları kurulmadı. Ortada sadece Ömriye Hanım var fakat arka planda kimlerin olduğunu bilmiyoruz. Şu an Adana'dan geldik; yol paramız, konaklamamız ve çöpe giden mallarımızla birlikte stant başı 100 bin liranın üzerinde zararımız var. İki stantla geldik ve toplamda 200-250 bin lira civarında zararımız bulunuyor. Herhangi bir açıklama yok, telafi yoluna da gidilmedi. Zaten stantlar ve sahne de sökülmeye başlandı; tamamen mağdur olmuş vaziyetteyiz. Polisi çağırdık; şu an için adli bir durum olmadığını söylediler ancak yine de tutanak tutturup şikayetçi olacağız. İnsanlar stant bedellerini 5 ayrı kişinin hesabına göndermiş. Ortada tek bir muhatap yok; tutanak tutturup şikayetimizi yapacağız"

"20-25 bin kişinin geleceğini söylediler ancak hiç kimse gelmedi"

Antalya’dan festivale katılan Ali Kandamar da stant için ödeme yaptığını ve ürünlerinin zarar gördüğünü belirtti:

"Antalya'dan stant kiralayarak geliyorum. Instagram'dan ulaşıp 50 bin lira stant parası verdik; 30 bin lirasını IBAN'dan gönderdik, 20 bin lirasını da POS cihazından çektik. 100 bin lira da malzeme paramız gitti, çok mağduruz. Kendilerine Instagram'dan ulaştık. İrem Derici ve Ceza konserleri olacağı için buraya geldik. 100 kilo etim çöpe gitti. 50 bin lira nakit para verdim. 9 yaşındaki çocuğumla beraber burada perişan olduk. Şu an geri dönecek paramız bile yok, ne yapacağımızı bilmiyoruz. Bize konserler olacağını ve 20-25 bin kişinin geleceğini söylediler. Ancak hiç kimse gelmedi, hiçbir iş yapılmadı ve bize konserlerin iptal olduğu söylendi. Herkes mağdur oldu. Elektrik bile çekilmemişti, hatta elektrikten bile ekstra para aldılar benden. Benim toplam 150 bin lira zararım var. Burada 80 tane stant var, ortada büyük bir para dönüyor. Sahne söküldü; etlerimiz, tavuklarımız ve tüm mallarımız ortalıkta, yerlere döküldü, hepsi zayi oldu. Mecburen şikayetçi olacağız"

"Katılımcı sayısı az olduğu için zararımız büyük oldu"

Sakarya’dan etkinliğe katılan işletmeci Suzan Aşık Özturan ise organizasyon öncesinden itibaren çeşitli sorunlar yaşandığını söyledi:

"Sakarya'dan bu etkinlik için geliyoruz. Instagram adreslerinde FoodPark sayfası var. Buradan 'Stand başvuruları yapabilirsiniz, etkinliğimiz var, sanatçılar gelecek' diye bir paylaşım yapıldı. Biz de bu şekilde iletişim kurup numara aldık ve iletişim sağladık. Normalde cuma günü etkinliğin başlaması gerekiyordu. Elektriğin perşembe gününden, yani etkinlikten bir gün önce verilmesi gerekirken bize cuma günü öğleden sonra verildi. Zaten en başta bundan dolayı bir sorun yaşadık. Ürünlerimiz bozuldu ve büyük zararımız oldu. Sonrasında Ceza ve İrem Derici gibi anlaşılan sanatçılar gelmedi. Sanatçılar gelmeyince doğal olarak katılımcı sayısı da olmadı ve biz iş yapamadık. Aslında biz çok direndik; ödememizi yapsınlar, şikayetçi olmayalım diye düşündük çünkü büyük zararımız var. '7 bin kişi girecek' dediler ama 7 bin kişi girmedi. Katılımcı sayısı az olduğu için zararımız büyük oldu. Pazar günü etkinlik olacağı söylenmişti fakat şu an sahne toplanıyor ve etkinlik yapılmıyor. En azından stand ücretlerimizin geri verilmesini istiyoruz. Hatay'dan, Ankara'dan, Sakarya'dan ve her yerden gelenler var. Para kazanamadığımız için ücretlerimizi geri alıp gitmek istiyoruz ama ödeme de yapılmıyor. Biz de ödeme yaptığımız kişi olan Emri Üçler'den 'Bütün zararı karşılayacağım' şeklinde bir yazı aldık. Şimdi bu kağıt ve sözleşmelerimizle birlikte gidip savcılığa şikayetçi olacağız. Şu an bildiğimiz kadarıyla en az 65 stand var ve toplam geri ödemesi 2 milyon 600 bin TL tutuyor. Standların içinde yemek, waffle, içecek, takı gibi her türlü stant bulunuyor."

Polis ekiplerinin festivalde yaşananlarla ilgili incelemesi sürüyor.

Yorumlar
Yorumlar yükleniyor...
Daha fazla yorum yükle...