Türkçe Düşün
İstanbul
HAFİF YAĞMUR
27°
Adana
Adıyaman
Afyonkarahisar
Ağrı
Amasya
Ankara
Antalya
Artvin
Aydın
Balıkesir
Bilecik
Bingöl
Bitlis
Bolu
Burdur
Bursa
Çanakkale
Çankırı
Çorum
Denizli
Diyarbakır
Edirne
Elazığ
Erzincan
Erzurum
Eskişehir
Gaziantep
Giresun
Gümüşhane
Hakkari
Hatay
Isparta
Mersin
İstanbul
İzmir
Kars
Kastamonu
Kayseri
Kırklareli
Kırşehir
Kocaeli
Konya
Kütahya
Malatya
Manisa
Kahramanmaraş
Mardin
Muğla
Muş
Nevşehir
Niğde
Ordu
Rize
Sakarya
Samsun
Siirt
Sinop
Sivas
Tekirdağ
Tokat
Trabzon
Tunceli
Şanlıurfa
Uşak
Van
Yozgat
Zonguldak
Aksaray
Bayburt
Karaman
Kırıkkale
Batman
Şırnak
Bartın
Ardahan
Iğdır
Yalova
Karabük
Kilis
Osmaniye
Düzce
Türkgün Magazin Usta oyuncu Murat Soydan hayatını kaybetti

Usta oyuncu Murat Soydan hayatını kaybetti

Ünlü sinema ve dizi oyuncusu Murat Soydan, 84 yaşında hayatını kaybetti. 221 filmde rol alan ve Türk sinemasının efsanevi isimlerinden biri olan ünlü aktörün vefat haberini Kızı Mehveş Soydan, "Canım babamı kaybettik. Başımız sağ olsun," sözleriyle duyurdu..

2 Dakika
OKUNMA SÜRESİ
Usta oyuncu Murat Soydan hayatını kaybetti
KAYNAK: Haber Merkezi

Türk sinema ve dizi dünyasının efsane isimlerinden Murat Soydan, 84 yaşında hayatını kaybetti. "Sana Dönmeyeceğim," "Saadet Güneşi," "Yalan Yıllar" ve "Dert Bende" gibi pek çok yapımla tanınan Soydan'ın vefat haberini kızı Mehveş Soydan duyurdu. Mehveş Soydan, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, "Canım babamı kaybettik. Başımız sağ olsun," dedi.

Murat Soydan Kimdir?
Gerçek adı Rüçhan Tercan olan Murat Soydan, 2 Ekim 1940 tarihinde Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesinde dünyaya geldi. İlk ve ortaokulu Lüleburgaz’da, liseyi ise Edirne’de tamamladı. Üniversite eğitimi için İstanbul’a gelen Soydan, İktisadi İlimler Akademisi’nde eğitim alırken aynı zamanda İstanbul Belediye Konservatuarı Türk Musikisi bölümünü bitirdi. Üniversite eğitimi sırasında Tekel'de memurluk yaparken, askerliğini yedek subay olarak tamamladı.

Sinemaya Adım Atışı ve Kariyeri
Murat Soydan, 1966 yılında Nejat Saydam'ın yönettiği "Kolsuz Kahraman" adlı filmle sinema dünyasına adım attı. Bu filmde Cüneyt Arkın, Fatma Girik ve Suzan Avcı gibi dönemin önemli isimleriyle birlikte rol aldı. 1970'li yılların jön oyuncularından olan Soydan, Türkan Şoray ve Hülya Koçyiğit gibi isimlerle başrolleri paylaştığı birçok filmle büyük beğeni topladı.

Ödüller ve Başarılar
Kariyeri boyunca 221 filmde rol alan Murat Soydan, bir dönem Sinema Oyuncuları Derneği başkanlığı da yaptı. 1972 yılında, 9. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Zulüm" filmindeki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'ne layık görüldü.

Özel Hayatı
Murat Soydan'ın ilk evliliğinden bir çocuğu bulunuyor. İkinci evliliğini Uğur Gül hanım ile yapan Soydan'ın, Ali ve Mehveş adında iki çocuğu vardır.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
ASELSAN ilk mezunlarını verdi

ASELSAN ilk mezunlarını verdi